Aftensmad i dag – kødsovs og pasta 🙂
Almindelig pasta er for mig noget af det mest intetsigende mad. Dødt mad uden næring og energi. Denne pasta er lavet af æg, hytteost og fiberHUSK, og her er der masser af god energi. Den er paleo-venlig og aldeles velegnet til at skære ud i pastaplader til lasagne.
Kødsovsen har stået og simret på komfuret hele eftermiddagen, og med et godt drys parmesan og oliven på toppen er det blevet en super lækker ret.
Ingredienser og fremgangsmåde på kødsovs nederst i indlægget. Jeg var lidt i tvivl, om det skulle med, for det kan næsten ikke betale sig at lave en opskrift på kødsovs – alle har nok deres egen favorit, men min kommer med her.
Ingredienser proteinpasta – 2 personer
4 æg
100 g. hytteost – kan erstattes af flødeost, hvis man ønsker højere fedtprocent.
1 spsk. fiberHUSK – eller 2 spsk. HUSK
½ tsk. salt
Alle ingredienser kommes i blender eller foodprocessor og køres til en ensartet masse.
Bredes ud på en bageplade i hele pladens størrelse.
Bages i en 160 grader varm ovn i ca. 15 minutter.
Rulles sammen og skæres i skiver.
Ingredienser kødsovs
500 g. hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 ds. hakkede flåede tomater
2 laurbærblade
salt og friskkværnet peber
Kødet svitses godt i halv smør og halv olivenolie.
Finthakket løg og hvidløg kommes i og svitses med nogle minutter.
Resten af ingredienserne kommes i. Der lægges låg på og kødsovsen småsimrer i 4-5 timer.
Spæd evt. med lidt vand undervejs, hvis det koger tørt, men med et tætsluttende låg, skulle det ikke være nødvendigt.
Nu har jeg kommet det ud på en bageplade og har fuldt din opskrift ..der er slet ikke nok til fylde min bageplade od med dej ..laver din proteinpasta.. Er det normalt det ikke skal fylde hele pladen ?? Vh tanja
Hej Tanja 🙂
Det skal smøres ud i et helt tyndt lag, så passer det til en hel bageplade.
Hilsen Lene