Jeg har tænkt en del på, hvorfor alkohol passer ind i ellers meget strikte livsstile. Stenalderkost, LCHF og selv Dukan som ellers er utrolig restriktiv og hvad det ellers hedder alt sammen. Det er muligt, at alkohol kan fremstilles yderst “naturligt” og det måske er argumentet, men i min verden er det ikke alt, der kommer fra naturen, der er sundt.
Jeg forstår simpelthen ikke, at mennesker der går op i naturlige, sunde og økologiske råvarer forgifter deres krop med alkohol. Argumentet hedder tit “man skal jo huske at leve”. Hvis det er det, man vil, skulle man måske gå uden om alkohol!
Sukker og kulhydrater er stort set alle enige om er “farlige”, men alkohol er vores tilladte “drug”, hvor man ved fælles hjælp opstiller formuleringer, så man kan få sit stof uanset hvilken livsstil man vælger. Som sidebemærkning må jeg vel også nævne, at tobak efter min mening heller ikke hænger sammen med en sund livsstil.
Jeg virker måske fordømmende, og det er jeg også. Som jeg husker det, er der ikke noget der er så slemt, at det ikke kan blive værre af at drikke. Det gælder både mentalt, men også når vi hælder alkohol på vores krop. Det er et opløsningsmiddel, et giftstof for kroppen, som gør hvad den kan for at komme af med det. Hvilket også betyder, at når man drikker alkohol forbrænder kroppen alkoholen først, fedtforbrændingen sættes i stå, og man kommer til at lagre fedt på kroppen.
Her spiser vi nok en blanding af stenalderkost, LCHF og almindelig sund fornuft. Ingen alkohol og intet tobak. Gerne masser af motion og frisk luft. Og jeg nægter at skulle have dårlig samvittighed over, at ikke alt jeg køber er økologisk, eller at jeg sommetider bruger sukker eller hvidt mel. Man skal mærke efter, hvad man har det godt med og leve efter det. Det er så også endnu en grund til, at jeg elsker fastekur 5:2, for her er ingen løftede og bedrevidende pegefingre.
Hele min tankerække opstod, fordi jeg er blevet bedt om at lave noget med Stevia. Min første tanke var, at det kan jeg ikke. Har aldrig brugt det, og egentlig ikke hørt så godt om det, men så har jeg brugt noget tid på at sætte mig ind i stoffet, og nu glæder jeg mig meget til at afprøve det. Intet hokus pokus her. En grøn plante hvor sødestoffet udvindes ved hjælp af vand. Ingen kemikalier eller alkohol i den proces, og det tiltaler mig rigtig meget.
Så med den lille bøvs jeg lige trængte til at komme af med, vil jeg bage en brunsviger senere i dag. Helt oldschool og bare fordi det er hyggeligt at bage den, og jeg kender nogle kageglade mennesker, der gerne vil spise den.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.