Det er så første gang, siden bloggen blev født, at jeg har lavet lasagne. Det er absolut ikke en af mine favoritter. Jeg er ikke vild med det. Jeg tror mest det er konsistensen, jeg ikke rigtig kan med. Det er simpelthen for blødt til mig, men resten af familien kan lide lasagne. Jeg ved, at pigerne elsker det.
Kødsovsen koger i 4-5 timer. Det gør altså noget rigtig godt for smagen. Hvis man ikke har tålmodighed til det, koger man den bare noget kortere tid.
Jeg har reguleret på mængderne, så opskriften er til 6 personer. Jeg har lavet lidt mere idag. Vi er 8, og det er madglade mennesker.
Jeg har lavet en stor skål salat til.
Ingredienser kødsovs
1 kg. hakket oksekød
2 løg
3 fed hvidløg
2 ds. flåede hakkede tomater
1 dl. tomatpure
2 tsk. salt, friskkværnet peber
2 tsk. timian
1 spsk. oregano
4 laurbærblade
Ingredienser bechamelsovs
50 g. smør
4 spsk. mel
½ l. mælk
salt og peber
200 g. revet mozarella
evt. 1/4 tsk. revet muskat
Lasagneplader
Fremgangsmåde
Svits okseskødet i en stor gryde.
Kom løg og hvidløg i og svits med nogle minutter.
Kom flåede tomater, tomatpure og krydderier i.
Læg låg på og lad det simre 4-5 timer.
Pil laurbærbladene op, når kødsovsen er færdig. Hvis den er for tør, kommes der en smule vand i, men hvis man har et tætsluttende låg, er det ikke nødvendigt.
Til bechamelsovsen smeltes smørret.
Melet kommes i og piskes ud, så der ikke er klumper i.
Hæld mælk i lidt ad gangen og rør godt.
Kog igennem nogle minutter.
Smag til med salt og peber og evt. muskatnød.
Rør halvdelen af den revne ost i. (Resten drysses over til sidst.)
Så lægges lasagnen sammen. Først lægges et lag bechamel, så lasagneplader, kødsovs, lasagneplader, kødsovs, lasagneplader og så bechamelsovs til sidst.
Jeg fik et ekstra lag lasagneplader og kødsovs, da jeg havde ganget opskriften op. Det kommer også lidt an på hvad størrelse fad man bruger.
Drysses med resten af mozarellaen.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.