Min veninde kom med en pæn stor portion tilberedt ørred i dag. Så lækkert, så jeg har rørt en mayonnaise sammen, og fået den lækreste mad til frokost. Ørred med mayo, løg og kapers. Enkelt og super lækkert.
Jeg har brugt halv olivenolie og halv solsikkeolie, og det er en mayo med god smag. Hvis man gerne vil have en mere neutral mayonnaise, bruges der kun solsikkeolie.
Jeg bruger el-piskeren til at lave mayonnaise. Det er nemt og ret hurtigt.
Ingredienser
1 æggeblomme
1 tsk. sennep
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft
1½ dl. god olivenolie
ca. 1½ dl. solsikkeolie
Alle ingredienser skal have stuetemperatur, når der skal laves mayonnaise.
Pisk æggeblomme med sennep og salt et par minutter.
Der hældes olivenolie i under piskning.
Der hældes meget lidt i ad gangen i starten.
Når olivenolien er pisket i, kommes citronsaft i og der piskes videre.
Solsikkeolien piskes i lidt ad gangen til passende konsistens.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.