Empanada er brød med fyld. Det er en god måde at få brugt sine rester af kød og grønsager på. I min oprindelige opskrift brugte jeg almindelig durummel. Det har jeg skiftet ud med fuldkorns durummel, ellers er det samme opskrift, som jeg har brugt i mange år. Lækkert til madpakken eller frokosten. Det var en af retterne til vores julefrokost i år.
Jeg laver opskriften her med fyld. Hvis man bruger andet fyld, skal man bruge ca. 1 kg. i alt – det er inklusiv de 200 gram revet ost.
Jeg har marineret noget kylling. Det synes jeg giver en fantastisk smag. Jeg simrer det så længe, så når grønsagerne kommes i, falder kødet fra hinanden, og det bliver helt perfekt som fyld. Det kan med fordel marineres natten over.
Der bliver 16 styk af portionen.
Ingredienser marineret kylling
450 g. kylling
½ dl. soya
2 spsk. olivenolie
2 fed presset hvidløg
2 tsk. finthakket frisk ingefær
1 tsk. tørrede chiliflager
saft af 1 lime
Ingredienser fyld
Den marinerede kylling
1 rød peber
2 store gulerødder
2 porrer
200 g. revet ost
Ingredienser dej
25 g. gær
3 dl. lunt vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
500 g. groft durummel – man kan sagtens bruge almindelig durummel
Start med at lave marinaden til kyllingen.
Det skal marinere en 5-6 timer og gerne i længere tid – op til 24 timer.
Bland marinaden i den boks kyllingen skal opbevares i.
Kom kyllingen i og sæt på køl.
Arbejdsgangen hedder, at kyllingen sættes over og simre først.
Så laves dejen.
Når kyllingen har simret i 45 minutter – ca. – tilsættes grønsager og ost og blandingen køler ned til lunt.
Dejen deles op og fyldet kommes i.
Skær kyllingen i mindre stykker og steg det på panden.
Kom resten af marinaden og et par skefulde vand på.
Læg låg på og lad simre i ca. 45 minutter.
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Sættes til hævning tildækket og lunt i ca. ½ time.
Snit grønsagerne.
Tag låget af. Skru op for varmen.
Tilsæt gulerødder og kog dem med under omrøring et par minutter.
Kom peberfrugter i og kog med under omrøring et par minutter.
Kom porrerne i og varm igennem til porrerne lige falder sammen. Nu er kyllingekødet også faldet fra hinanden.
Tag blandingen fra varmen og kom det op i en skål.
Rør den revne ost i og lad blandingen køle af til lunt.
Dejen deles i 16 stykker – og ja, de er vejet af, så de vejer præcist det samme.
Rul hvert stykke ud i en cirkel på ca. 15 cm. i diameter.
Kom fyld på – det bliver også vejet af, så der kommer lige meget i hver.
Luk sammen og tryk kanten godt sammen.
Lægges med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Efterhæver ca. ½ time.
Bages ved 200 grader i 15 minutter.
Afkøles på bagerist.
Dorthe Valentin skriver
Uhmmm det lyder bare herligt 🙂
Lene Tøttrup Strunge skriver
Det er det 🙂 og til madpakker er de absolut et hit 🙂
Birthe Ellegaard skriver
De ser meget spændende ud. Men vi kan jo ikke nå at spise 16, så jeg tænkte på om de kan fryses ned?
Spisestuen skriver
De egner sig rigtig godt til at komme på frost 🙂