Brændende kærlighed, som jeg helst laver den. Jeg har ikke lavet en egentlig opskrift, det kan næsten ikke betale sig, men der er inspiration og fremgangsmåde. Jeg lader kødet simre mindst 1½ time. Jeg synes, det giver både god smag og konsistens, men det kan man jo undlade, hvis man er i tidsnød.
Jeg serverede kartoffelmos til – der gemmer sig lidt under kødet – råkost af gulerod, æble og citronsaft og resten af blomkålssalaten fra i søndags.
Jeg havde lavet en kande orange juice til. Jeg elsker den juice. Fennikel, gulerod, appelsin og ingefær, men hvis man ikke bryder sig om ingefær, skal man nok ikke lave den.
Ingredienser til 6 personer
800 g. hakket magert oksekød
4 løg
4 porrer
2 pk. bacon
Oksekød svitses i lidt smør og olie.
Kom grofthakkede løg i og svits dem med til de er klare.
Kom et par spiseskefulde vand i. Læg låg på og skru ned.
Lad simre i 1½ time. Rør i det nogle gange undervejs og hold øje med, at det ikke steger helt tørt.
Bacon steges sprødt i ovnen i 12-15 minutter, og skæres i små stykker.
Porrer hakkes groft og kommes ned til kødet de sidste par minutter.
Bacon vendes i til sidst.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.