Jeg har før bagt honningkager, men det er første gang, jeg prøver denne fremgangsmåde, hvor honning og mel blandes og står på køl 4 uger først. Det er måske lidt omstændigt, men jeg har både hørt og læst mig til, at resultatet skulle blive rigtig godt.
Jeg rørte honning og hvedemel sammen i midten af oktober. Honningdejen har så stået på køl til for tre dage siden, hvor den kom ud, blev blandet med resten af ingredienserne og bagt.
Honningkagerne har så været på køl i tre dage dækket af et fugtigt klæde, og er blevet overtrukket med chokolade på bunden i dag.
Og det var ventetiden værd. Hold nu op, de er gode! Der er ikke så mange “fine” i dag, for jeg havde fået lagt hjerterne for tæt på den første plade. Der er lavet 12 styk færdige i dag, og så ligger der 15 fine i fryseren.
Ingredienser ca. 5 uger før honningkagerne skal spises
500 g. hvedemel
500 g. honning
Røres godt sammen. Honningen skal være blød. Man kan varme den lidt, men ikke ret meget, for honning mister noget smag, når det varmes op. Jeg kom bægeret med honning 10 sek. i mikroovnen. Det bliver en meget fast dej, der er noget tør i det.
Kommes i en beholder, der slutter helt tæt, og sættes på køl i 4 uger.
Efter 4 uger:
honning-dejen
4 past. æggeblommer
2 tsk. hjortetakssalt
2 tsk. potaske
1 tsk. ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
½ tsk. stødt nellike
Honningdejen tages ud fra køl og står 4-5 timer ved stuetemp.
Hævemidler udrøres i æggeblommerne.
Honningdej, æggeblommer og krydderier kommes i røremaskinen, og dejen æltes sammen. Det bliver en lækker smidig dej.
Hviler to timer ved stuetemp.
Rulles ud på et meldrysset bord i ½ cm.’s tykkelse.
Stikkes ud og lægges på plade. Og så tæt, som de ligger her, skal de ikke ligge. De voksede lidt sammen, så mere luft mellem dem. Det kom der på de næste plader.
Jeg synes egentlig min hjerteudstikker var lidt lille, men det kom til at passe perfekt i størrelsen. Den måler 6½ cm. fra spids til spids og 8 cm. hvor hjertet er bredest. Det kom lidt bag på mig, at de hævede så meget.
Lige et billede, så man kan få en fornemmelse af, hvor meget de hæver.
Bages ved 180 grader i ca. 8 minutter.
Afkøles på rist.
De er tørre på dette stadie.
Nu sættes de på køl 3 dage overdækket med et fugtigt klæde, så bliver de bløde. Klædet skal ikke helt ned på kagerne. Jeg kom kagerne i en stor boks og lagde et fugtig viskestykke over som låg.
Jeg har læst mig til, at de kan opbevares i kagedåse, indtil man ønsker de skal være bløde og lægger dem i køleskab, men mon ikke også de kan fryses, og så tages ud og lægges på køl under et fugtigt klæde? Det tænker jeg. Så jeg har puttet 15 styks på frost, og der blev lagt 12 styk i køleskabet.
Til sidst har jeg smeltet 100 gram god chokolade og penslet på bunden af de 12, der har ligget i køleskabet.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.