Jeg spiser ikke oksekød ret tit. Jeg synes, det er svært fordøjeligt og kan tit stadig “smage” det dagen efter, jeg har spist det. Men når jeg endelig skal have det, synes jeg, det er lækkert at marinere det.
Ingredienser 2 personer
300 g. oksetyksteg
Marinade af:
1 spsk. soja
2 spsk. østerssauce
2 spsk. olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 tsk. tørrede chiliflager – eller frisk chili
Ærtepûre:
150 g. ærter
1 grofthakket fed hvidløg
25 g. smør
2 store spiseskefulde græsk yoghurt – eller creme fraiche
salt og friskkværnet peber
Start med marinaden til kødet:
Kom ingredienserne i en skål og rør sammen.
Skær kødet i strimler og vend det i marinaden.
Sættes på køl nogle timer. Gerne en hel dag.
Steges i et par minutter på hver side (4 minutter i alt).
Kom ærter, grofthakket hvidløg og smør i en gryde.
Damp ærterne møre i få minutter.
Blendes med stavblender sammen med persille og græsk yoghurt og smages til med salt og peber.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.