Tyndt skåret kalvekød rullet med back bacon, persille og hvidløg.
På pakken står venø steaks. Det har det heddet i mange år, og jeg ved altså ikke hvad det egentlig betyder. Jeg har lavet sådan nogle ruller flere gange med forskelligt fyld.
Som tilbehør har jeg lavet yndlingsversionen af grønsager. Dampede grønsager i små stykker. Jeg bruger 3-4 slags grønsager. Skærer dem ud i små stykker og damper dem i lidt smør og et par skefulde vand på panden. De grønsager, der skal have længst tid, kommer på først. Jeg synes, det er en fantastisk måde at bevare smag og bid i grønsagerne på. I dag kom der lidt bacon på panden først (til overs fra kødet) og til sidst kom resten af persillen i.
Fremgangsmåde
1 bundt persille hakkes groft.
Læg to skiver back bacon på hver skive kød.
Kom godt med persille på og hvidløg i tynde skiver. Jeg har brugt 1-feds hvidløg.
Kødet rulles sammen fra den smalle ende, og ombindes med bomuldsgarn.
Brunes på alle sider i en gryde i lidt smør og olivenolie.
Kom en smule vand ved.
Læg låg på og lad småsimre 1½ – 2 timer.
Vendes et par gange undervejs.
Jævn sovsen med meljævning.
Det smager også fortrinligt at komme en kvart piskefløde i, og så koge det ind.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.