Rigtig god gammeldags brunkål kan jeg skam også godt lide, men denne her version uden sukker og med helt magert kød, er altså nummer et hos mig, og så er jeg ret vild med at bruge rødkål til retten, men et helt almindelig hvidkål er også fint til.
Hvis man ikke som mig er vild med tørt kød, kan man vente lidt med at lægge kødet på kålen, så det får knap så lang tid, men jeg elsker, når det er tørt i det.
Jeg krydrer retten godt med salt og peber, og så kommer jeg også gerne en god stor klat sennep i til sidst.
Retten serveres med rugbrød, sennep og rødbeder. Rødbederne har jeg købt mig til. Jeg har et glas fra Løgismose, der lige skal spises, men jeg skal snart have syltet rødbeder selv. De smager fantastisk, og så er det både nemt og billigt selv at sylte rødbeder.
Ingredienser 2-3 personer
1 kvart rødkål
1 stort løg
400 g. magert svinekød
derudover:
sennep
rødbeder
rugbrød
Kødet brunes i smør i en sauterpande i et minut eller to på hver side og tages op.
Grofthakket løg kommes på panden og steges til det er brunt og lidt blødt.
Grofthakket kål kommes på panden og steger med under omrøring et par minutter.
Læg kødet ovenpå kålen og læg låg på.
Småsimrer under låg en halv times tid.
Kom en god spiseskefuld sennep i og rør rundt.
Serveres med sennep, rugbrød og rødbeder.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.