Lækre og bløde blåbærmuffins. De er knap så søde, så her kan man godt bruge en sød frosting.
Jeg havde faktisk startet en blåbær-topping baseret på blåbær og piskefløde. Da jeg skulle piske den op, skilte den – øv altså. Jeg ved ikke, om jeg ikke havde ladet den stå på køl længe nok, eller jeg skulle have haft mere husblas i, men hvorom alting er, så står man der med 16 muffins.. bum bum..
Jeg har lige fået lakrids i dag fra Johan Bülow, så jeg lavede en lakridsfrosting i stedet for den anden, og sommetider opstår gode ting ved et tilfælde, for den lakridsfrosting er blevet ret lækker. Jeg havde tænkt mig at lave muffins med lakridsfrosting en dag, men det skulle have været citronmuffins. Det må jo så blive en anden dag.
Mit forsøg med en topping baseret på frugt og fløde gentages snarest, for jeg giver ikke sådan lige op.
Billeder af processen med lakrids-frosting findes ikke. Det glemte jeg helt i ren arrigskab, men har dog skrevet det hele ned i bunden af indlægget.
Ingredienser muffins – 16 stk.
2½ dl. appelsinjuice
1 æg
1 dl. olie – smagsløs
250 g. hvedemel
100 g. brun farin
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
200 g. blåbær – jeg har brugt frosne
Bland alle tørre ting i en skål.
Bland alle våde ting i en skål.
Rør de tørre ingredienser i de våde.
Vend blåbærrene i.
Fordeles i 16 forme.
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Køles af på rist.
Når kagerne er helt kolde kommes der topping på.
Ingredienser lakridstopping
200 g. blødt smør
400 g. flormelis
2 spsk. piskefløde
100 g. Philadelphia flødeost – ikke light
1 spsk. lakridspulver – Johan Bülow raw liquorice powder
Pisk blødt smør og flormelis nogle minutter med el-pisker.
Pisk flødeost og lakridspulver i. Pisk kun til massen er ensartet. Hvis det piskes for længe kan det blive tyndt.
Spøjtes på de kolde muffins.
Hej
Fløden til lakridstoppingen skal den bare blandes sammen med de andre ingredienser eller hvornår skal det i?