Jeg har fået lidt input fra en af mine søde læsere Jeannette Rocatis. Muffinsopskriften er stort set helt som hendes. Det er også hendes idé med karamel og fløde. Jeg har en opskrift på karamelsovs i gemmerne, og har brugt den.
Jeg tænker, den også kunne laves som en kage i springform med flødeskum og karamelsovs over og drysset med hakkede nødder.
I dag har jeg lavet muffins med en ring af flødeskum, og en god klat karamel i midten. Opskrift på karamel nederst i indlægget.
Det er en voldsom lækker kage.
Ingredienser muffins 10-12 stk.
125 g. smør
125 g. sukker
2 æg
125 g. hvedemel
½ dl. mælk
1½ tsk. bagepulver
1 spsk. kanel
Ingredienser karamelsovs
50 g. smør
50 g. brun farin
50 g. sirup
1 dl. piskefløde
derudover 2½ dl. piskefløde til pynt og lidt grofthakkede pekannødder – eller andre nødder, man godt kan lide.
Start med muffins:
Smelt smørret. Hæld det i en skål sammen med mælk og æg og pisk det let sammen.
Bland sukker, mel, bagepulver og kanel i en anden skål.
Rør de tørre ingredienser i skålen med våde ingredienser.
Fordel dejen i 10-12 muffins forme.
Bages ved 200 grader i 20 minutter.
Afkøles på rist.
Karamelsovs
Kom farin, sirup, det halve smør og piskefløde i en gryde og kog det igennem i ca. 10 minutter.
Tag gryden fra varmen og rør resten af smørret i.
Hæld karamelsovsen op i en skål og køl den helt ned.
Når muffins og karamelsovs er helt kolde, pyntes de.
Der lægges en ring af flødeskum på hver muffin. Brug en sprøjtepose med en glat tyl.
I flødeskumsringen lægges en skefuld karamelsovs.
Drys lidt grofthakkede nødder over.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.