Jeg kan rigtig godt lide kikærter, og de er også lækre i en spicy lille falafel. Jeg synes ikke, falafler skal være for store.
Jeg har stegt mine i ovnen. Det er et forsøg, for hvis det bliver godt, er det jo en nem måde at lave falafel på, hvis man er mange. Og det blev godt! Så menuen til næste familiemiddag indeholder falafel 🙂
Jeg har før stegt dem i rigeligt olie på en pande, og de skal stege ved pænt høj temperatur for ikke at suge fedt, og så kan der ikke komme så mange på panden ad gangen.
Dåsekikærter egner sig ikke til falafel. Det bliver for blødt, og falder fra hinanden. De tørrede kan man købe alle steder, og de skal bare sættes i blød 10-18 timer, så er de klar.
Jeg har lavet en mild guacamole til, og serveret dem med en af de veggie sandwichboller, jeg lavede i går.
Guacamolen er bare most avocado med lidt citronsaft, lidt græsk yoghurt og salt og peber.
Ingredienser
200 g. tørrede kikærter sat i blød i 10-18 timer (på billedet er de udblødt)
½ tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. chili
1 tsk. salt
3 fed hvidløg
1 løg
3 spsk. olivenolie
1 lille potte persille
fintrevet citronskal af en kvart citron – det skal være en øko-citron
1 spsk. fiberHUSK
Pil løg og hvidløg. Skær løget i kvarte.
Kom det i foodprocessoren sammen med “persille-duskene”.
Kør til det er findelt.
Kom resten af ingredienserne i, og kør til det hele er findelt og blandet godt.
Her skal man have lidt tålmodighed. Der skal nok skrabes ned at siderne nogle gange.
Kom massen i en skål og sæt den på køl en times tid.
Formes til små kugler, der sættes på bageplade.
Bages ved 225 grader varmluft i 20 minutter.
Vendes nogle gange undervejs.
I vores lille familie elsker vi også Falafel.Min mand har eksperimenteret lidt i køkkenet, og også fundet ud af en opskrift der bare smager helt vildt godt. Jeg kan love dig for at det er et forsøg værd.http://nyeboller.dk/opskrifter/falafel/Velbekomme
Tak for input :-)Har været forbi bloggen og kigge, og det ser rigtig spændende ud. Altid dejligt med nye idéer. Specielt det med at komme ingefær i, synes jeg lyder spændene.Hilsen Lene