Det skal være nemt i aften, da vi skal passe vores lille barnebarn Sophia <3, så jeg har lavet en portion kødboller i tomatsovs. Vi skal have perlespelt til og kogte gulerødder.
Jeg har tidligere kogt/stegt kødbollerne ved siden af, men det giver en rigtig god smag til sovsen, og så er det meget nemmere, at komme kødbollerne direkte ned og koge i tomatsovsen 🙂
Ingredienser tomatsovs
2 ds. hakkede flåede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. tørret oregano
salt og peber
Hak løg og hvidløg fint og svits et par min. i lidt olivenolie.
Kom flåede tomater og krydderier på. Læg låg på og lad simre, men kødbollerne laves.
Hvis man ønsker en mere glat sovs kan den kommes i blender, eller blendes glat med en stavblender.
Ingredienser kødboller
250 g. hakket oksekød
250 g. hakket svinekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
½ dl. minimælk
2 spsk. kamutmel – eller andet groft mel
1 tsk. tørret timian
salt og peber
Jeg bruger foodprocessoren: Kom løg og hvidløg i og hak fint.
Kom kød og resten af ingredienserne i.
Lad farsen hvile i køleskab ½ time.
Form farsen til kødboller og læg dem forsigtigt ned i tomatsovsen.
Lad dem småsimre i 30-45 min. alt efter størrelse. Når halvdelen af tiden er gået vendes forsigtigt rundt i dem.
Der kan tilsættes en smule piskefløde til sidst, det giver en god smag til sovsen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.