Jeg har modtaget “Lykken er is” fra Politikens Forlag, og det er en af de bøger, jeg har glædet mig længe til at modtage. Bogen er skrevet af de to populære bloggere Anne au Chocolat (Anne Moltke) og Maja Chokolat (Maja Ambeck Vase). Den indeholder 70 opskrifter på skønne is, hjemmelavede isvafler, chokoladesauce og andet lækkert tilbehør.
Inden det myldrer frem med skønne isopskrifter, gennemgås kort de forskellige istyper, godt grej til isfremstilling og så den side der varmer mit gamle blogger-hjerte: “Vi anbefaler”. Og her er det god chokolade – gerne den fra Valrhona (som jeg også har tabt mit hjerte til) – polynesiske vaniljestænger, marcipan og lakrids af bedste kvalitet. Det er for mig en perfekt start på en kogebog, når der listes lækre råvarer op, der bruges i opskrifterne.
Der er skønne billeder bogen igennem og den ene lækre opskrift efter den anden. Her er opskrifter på gamle kendinge som jordbæris, vaniljeis og chokoladeis og så har den ellers fået gas med skønne nye og lækre is som snickers-islagkage, kanelsnegleis og olivenolieis.
Ellers kan du blandt andet finde koldskålsis, issandwich, blommesorbet, lemonadeispinde, hvid chokoladeis med citron og lakrids, saltkaramelis med karamelfudge, mynteis og peanutbutteris, for bare lige at nævne nogle få af lækkerhederne.
Jeg forelskede mig i hasselnøddeisen. Jeg har lige fået en ny sending dampede Piemonte hasselnødder, så dem har jeg brugt i isen, ellers bruger man almindelige hasselnødder, der ristes i ovnen. Det er der brugt i opskriften. Jeg har fået lov af forlaget til at gengive opskriften på isen her. Den er vidunderlig. Lækker og blød og med lige tilpas sødme. Jeg kunne absolut ikke vente med at smage, til isen var frosset helt færdig i fryseren, og nød en skøn portion med softice-konsistens. Ren hasselnøddeis og ikke andet. Ren nydelse.
2-3 personer
200 g. hasselnødder
250 ml. sødmælk
150 ml. piskefløde
4 æggeblommer
75 g. sukker
Rist hasselnødderne i ovnen i 8-10 minutter ved 175 grader varmluft. Lad skallerne blive på, da de giver en god smag til isen. Blend hasselnødderne og bring dem i kog i en gryde med sødmælken og fløden. Lad det trække i 30 minutter og si derefter nødderne fra.
Bring hasselnøddemælken i kog igen. Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med sukkeret. Hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med et piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
Køl derefter iscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken.
Køl helt af og kør på ismaskinen.
De frasigtede hasselnødder har jeg tørret i ovnen i 2 timer ved 100 grader som foreslået i bogen. Brug det som sprødt og lækkert drys på eks. yoghurt.
Bogen er sponseret af Politikens Forlag, men min mening om bogen er helt min egen!
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.