En i familien havde efterlyst en helt almindelig kage. Uden noget i – eller imellem bunde 😉 og ingenting smurt eller tyllet på toppen. Sådan en har jeg fået lavet i dag. En helt enkel kage med masser af vanilje. Det er en svampet og lækker kage. Blød, sød og med en skøn smag af vanilje 🙂
Der er desværre ikke mange billeder i indlægget her, for min nakke er i udu for tiden, så jeg kan ikke stå op så længe ad gangen, men kagen er nem at lave, så jeg håber, det går alligevel 🙂
Kagen er fin og flad, så hvis man gerne vil have glasur, eller andet på, så egner den sig også rigtig godt til det 🙂
Ingredienser – 1 kage i en form på 25 x 35 cm.
5 æg
250 g. rørsukker
korn af 2 gode vaniljestænger
200 g. yoghurt naturel
150 g. smør
300 g. hvedemel
2½ tsk. bagepulver
Start med at smelte smørret, så det kan køle lidt ned, inden det skal bruges.
Kom æg, sukker og vaniljekorn i skålen til røremaskinen. Sæt piskeindsatsen i, og pisk blandingen i 10 minutter på max hastighed. Du kan også bruge elpisker til det.
Kom yoghurt og smeltet smør i en lille skål, og pisk det sammen med et piskeris.
Bland mel med bagepulver.
Sæt hastigheden på røremaskinen ned på minimum, og rør melblandingen i dejen skiftevis med smør/yoghurt blandingen ad 3-4 gange. Det skal gå lidt tjept, så dejen ikke bliver rørt for længe. Hvis du ikke er så fortrolig med den metode, kan du vende tingene i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen i en form på 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en 175 grader varm ovn ved almindelig ovn i 25-30 minutter.
Lad kagen køle af i formen på en rist.
Stine skriver
Jeg har aldrig før lavet vanijekage, og din ser rigtig lækker ud. Jeg har et sprøgsmå jeg håber du kan svare på. Bliver sådan en kage tør, hvis jeg bager den i dag ligge den samme med noget creme og så i morgen smøre den op med smørcreme?! den skal spises søndag.
venlig hilsen Stine
Spisestuen skriver
Hej Stine.
Kagen holder sig lækker og svampet i flere dage, så det kan du sagtens.
Hilsen Lene
Kristine skriver
Den er virklig lækker 🙂 Jeg har bagt dem to gange med friske blommer i. Der synker helt ned i kagen og sammen med den søde kage giver det er godt match.
Kristine skriver
Hejsa. Har bagt kagen for noget rug siden, og den var rigtig lækker ☺️ Nu skal jeg bage den igen, og jeg tænker på, om den mon kan fryses?
Joan skriver
Jeg har puttet min kage i en ringform, men efter 25 min er den stadig ikke bagt færdig
Tilde skriver
Vil du tro jeg kan tilsætte hakket jordbær.