Sådan spiser vi tarteletter her i familien. Ikke andet tarteletfyld til os!
Og når der nu ligger en opskrift her på bloggen, kan andre i familien jo også lave tarteletter, så de bliver helt rigtige 😉
Når vi får friske grønne asparges, gemmer jeg enderne (der knækkes af) i fryseren. Dem bruger jeg så til at give smag til kogevandet her. Hvis du ikke har aspargesender på frost, kan de undlades.
Der bliver 12 tarteletter med godt med fyld.
Ingredienser – 12 styk
650 g. kylling
300 g. hvide asparges i glas – drænet vægt – husk at gemme vandet
enderne af 1 bundt friske grønne asparges – kan undlades
12 tarteletter
sovsen
75 g. smør
1 dl. hvedemel
½ l. i alt af aspargesvand + kogevand fra kyllingen
1 dl. piskefløde
salt og friskkværnet peber
Kyllingen skæres i helt små tern.
Kom dem i en gryde sammen med aspargesenderne.
Krydr med peber og salt, og hæld ca. ¾ l. vand over.
Bringes i kog og koger under låg i ca. 20 minutter.
Hæld det i en si med en skål under 😉
Aspargesenderne pilles op.
Hæld vandet fra glassene med asparges. Gem vandet og skær aspargesene i mindre stykker.
Nu har du små kogte kyllingetern, vand fra glassene med asparges, kogevand fra kyllingen, små aspargestern – og piskefløde 😉 og så er du klar til at lave sovsen.
Kom smørret i en gryde og smelt det.
Kom melet i og rør det ud med et piskeris.
Hæld aspargesvandet i og kog igennem under piskning. Hæld kogevandet fra kyllingen i lidt ad gangen. Der skal bruges ca. ½ liter i alt. Jeg brugte 2½ dl. aspargesvand og 2½ dl. kogevand fra kyllingen. Hæld piskefløden i til sidst og kog igennem i et par minutter under omrøring.
Det skal være en tyk sovs. Når de små aspargesstykker kommes i, bliver sovsen lidt tyndere.
Smag sovsen til med salt og peber og kom kyllingestykker og de små aspargesstykker i.
Varmes igennem et øjeblik under forsigtig omrøring.
Tarteletterne varmes i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 3-4 minutter.
Tarteletterne fyldes og serveres med det samme.
helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg har lige skrevet til dig ang. din kringleopskrift. Og jeg har ved den lejlighed skrevet, at det var den sidste, jeg har modtaget. Det passer ikke. Det er denne, der er den sidste.
Undskyld mange gange.
Helle Hollesen
Spisestuen skriver
Det er bare helt i orden Helle. Jeg har lige besvaret den.
Hilsen Lene
Lise-Lotte skriver
Er 20 min. ikke meget lang tid at koge de små kyllinge stykker ? 🙂
vh Lise-Lotte
Spisestuen skriver
Det synes jeg ikke 😉