Her er årets første jule-opskrift, og med 1. søndag i advent lige om hjørnet, kunne den her kage være et rigtig godt bud, når familien samles til en god kop kaffe eller et glas gløgg. Kagen er både nem og hurtig at bikse sammen.
Det er ikke en smuk kage at tage billeder af, men den smager noget så smukt 🙂 For mig er det blandingen af krydderier, der giver honningkage-smagen, men selvfølgelig også honning 🙂
Jeg bruger en fast honning. Der er ingen grund til at varme den op, så den bliver flydende, man kan sagtens røre den sammen med de andre ting.
Kagen er svampet, blød og lækker – og den holder sig svampet, blød og lækker i flere dage.
Her er den. Nybagt og lækker!
Ingredienser 1 kage bagt i en form på 20 x 30 cm.
kagen
100 g. smør
300 g. fast honning
100 g. rørsukker
2 æg
300 g. yoghurt naturel
350 g. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
chokoladetopping
100 g. mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona Manjari
1 dl. piskefløde
25 g. glukosesirup
Start med at smelte smørret, så det kan køle lidt af, inden det skal bruges.
Bland mel med natron og krydderier.
Kom honning, rørsukker, æg, yoghurt og smeltet smør i en skål og pisk det sammen. Jeg har brugt elpisker, men dejen kan sagtens røres sammen med et almindeligt piskeris.
Kom melblandingen i, og rør dejen sammen ved lav hastighed. Rør kun lige, til dejen er ensartet.
Kør en dejskraber rundt i skålen, så du er sikker på, at alt er blandet godt.
Dejen kommes i en form på ca. 20 x 30 cm. beklædt med bagepapir.
Bages i en 160 grader varm ovn ved almindelig ovn i 45-50 minutter.
Køl kagen af i formen på en rist.
Til chokoladetoppen kommes fløde og glukosesirup i en lille gryde og varmes op til kogepunktet.
Hæld den varme flødeblanding over chokoladen. Hvis du bruger en chokolade, der ikke er i knapper, skal den hakkes groft.
Lad blandingen stå et par minutter, og rør den så blank med et piskeris.
Lad den køle ned i 20-30 minutter, inden den fordeles over den kolde kage.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Tak for dit hurtige svar ang. din kringle.
Bruger du yoghurt for at gøre kagen mere fugtig, eller er det for smagen om at gøre? Jeg skærer altid min honningkage igennem og smører så bunden med hjemmelavet abrikosmos. Det holder nemlig også på fugtigheden samtidig med, at du får den syrlige smag til kagen. Jeg kommer selvfølgelig også chokolade på toppen.
Hav en rigtig god weekend og fortsat god bedring.
M.V.H og knus,
Helle Hollesen
Spisestuen skriver
Jeg bruger tit yoghurt i mine kager. Det giver skøn konsistens og fugtige kager.
Hilsen Lene
Lene skriver
Hej, SKAL der glukosesirup i chokolade/fløde? Hvad betydning har det? 🙂