Normalt kommer jeg ikke rigtig andre grøntsager i tomatsuppe – end tomater – men der var en fin fennikel i grøntsagsskuffen, og det synes jeg passer så fint til tomat.
Tomater, løg, hvidløg og fennikel har jeg bagt i ovnen først. Hvis du gerne vil have flere forskellige grøntsager i, så gør endelig det. Bare put dem i fadet med tomaterne.
Det giver masser af smag med de bagte grøntsager, men hvis du er i tidsnød, kan du springe det over, og bare komme det i gryden til de andre ting.
Suppen, jeg har brugt, er en god hjemmelavet hønsekødssuppe, som jeg har på frost. Du kan bruge den suppe, du godt kan lide, eller brug bouillonterning + vand 🙂
Vi har fået ostebrød til suppen. Skiver af et sødmælksfranskbrød – som jeg bagte til morgen – med revet emmentaler på toppen, og så får det en tur i ovnen. Det er et hit at servere til tomatsuppe her i familien 🙂
Ingredienser 4-6 personer
500 g. tomater
1 fennikel
1 løg
1 et-feds hvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg
lidt olivenolie
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpure – 140 gram
1 l. suppe – eller bouillon
desuden bruges:
½ dl. fløde – kan erstattes med flødeost – eller undlades 😉
suppenudler – jeg brugte 3 dl. af de små stjerner
ostebrød:
skiver af hvidt brød – så mange som I har lyst til
revet emmentaler – eller en anden god ost
Skær tomaterne i halve, og kom dem i et ovnfast fad smurt med olivenolie. Skær løg og fennikel i både og kom dem i fadet sammen med hvidløg i grove stykker. Hvidløgsstykkerne har jeg lagt på tomaterne.
Dryp med olivenolie og drys med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 45 minutter.
Kom flåede tomater, tomatpure og suppe i en gryde.
Hæld indholdet af det ovnfaste fad i gryden.
Bring suppen i kog, og lad den småsimre i ca. 1 time.
Giv suppen en tur med stavblenderen – eller kom den i en almindelig blender.
Kom fløde i, og smag til med salt og peber og måske en smule sukker.
Drys franskbrødsskiverne med revet ost. Sæt dem i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 10 minutter.
Suppenudlerne koges efter anvisning på pakken og serveres til suppen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.