Fredagskage! 🙂
Der var lidt trætte Discovery æbler i grøntsagsskuffen, og så er det jo oplagt at bage en kage 😉
Der er en del her i familien, der elsker krydderkage, så den her kage falder i god jord. Svampet og lækker kage er det 🙂
Ingredienser – 1 kage i en form på 25 x 35 cm.
200 g. smør
400 g. æbler – renset vægt
400 g. hvedemel
2½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
¼ tsk. nelliker
400 g. rørsukker
4 æg
200 g. yoghurt naturel
desuden flormelis til drys på den kolde kage
Start med at smelte smørret, så det ikke er for varmt, når det skal røres i dejen.
Bland mel med natron, bagepulver og krydderier.
Æblerne skrælles, kernehusene fjernes, og æblestykkerne rives groft.
Æg og sukker kommes i skålen til røremaskinen, og piskeindsatsen sættes i. Du kan også bruge elpisker til at røre dejen sammen med.
Pisk massen hvid og luftig.
Sæt hastigheden på lav, og rør det smeltede afsvalede smør i.
Rør melblandingen i æggemassen skiftevis med yoghurt. Rør stadig med piskeindsatsen på laveste hastighed.
Kom revet æble i, og vend dejen sammen med en dejskraber.
Hæld dejen i en form på 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir.
Bages i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 40 minutter.
Lad kagen køle af i formen.
Drys kagen med flormelis, når den er kold.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.