Kringle er lavet af en fed gærdej med remonce af smør og sukker indeni. Jeg synes, der hører sig lidt rosiner til i en kringle, så det har jeg smuglet i min. Resten af familien er ikke med mig her, men hey! Jeg bager – jeg bestemmer 😀
Jeg har koldhævet min dej, så er den lidt nemmere at have med at gøre, og smagen tager absolut ikke skade af det! Det er også smart, hvis man skal have gæster tidligt på dagen, og gerne vil servere nybagt og lækker kringle – uden at have været meget tidligt oppe 😉
Hvis du laver dobbelt portion, passer ovnens bradepande perfekt i størrelsen.
Her er de – nybagte, lune og lækre 🙂
Måske du her kan få en fornemmelse af den bløde og lette dej 🙂
Ingredienser – 2 styk
dej
25 g. gær
1 dl. kold mælk
2 spsk. rørsukker
2 æg
150 g. blødt smør
250 g. mel
remonce
100 g. blødt smør
100 g. rørsukker
½ tsk. kardemomme
½ tsk. kanel
2 håndfulde rosiner – kan udelades
desuden bruges 1 æg + 2 spsk. mælk til pensling og lidt hasselnødder og rørsukker til drys
Rør gæren ud i den kolde mælk.
Hæld resten af ingredienserne i skålen.
Rør dejen sammen med spaden. Dejen skal ikke æltes længe, kun lige røres godt sammen. Hvis du ikke har en røremaskine, så brug hånden til at røre dejen sammen med i en skål. Den kan ikke æltes på bordet.
Hældes i beholder (eller en skål med film over), og sættes på køl i ca. 12 timer. Plus minus 1-2 timer gør nok ikke den store forskel 😉
Efter 12 timer ser dejen sådan ud.
Når dejen er klar – efter de ca. 12 timer – laves remoncen.
Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Drys også mel over dejen. Der skal godt med mel på bordet, for det er en klistret dej.
Rul dejen ud til ca. 50 x 50 cm.
Skær dejpladen over på midten.
Smør remonce på hvert stykke, og drys med rosiner.
Fold siderne og enderne ind.
Flyt forsigtigt kringlerne over på en bageplade. (Min bageplade måler 30 x 40 cm. og sættes på en rist i ovnen.)
Hæver lunt og tildækket i ca. 40 minutter.
Pensles med æg, og drysses med sukker og hakkede nødder.
Bages ved 220 grader almindelig ovn i 14-15 minutter.
Birgit Hansen skriver
Ser gode ud god idé med koldhævning
God weekend
Spisestuen skriver
Mange tak – og i lige måde.
Hilsen Lene
helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg har aldrig prøvet at lave koldhævet kringle før, men nu skal denne her prøves. For den ser godt nok lækker ud. Hvor mange personer mener du, at en enkelt stang strækker til? Det er bare, så man kan gange op til antallet af gæster.
Da denne opskrift er den sidste, jeg har modtaget fra dig, så håber jeg ikke, at der er noget galt, men at alt mht. dine behandlinger går planmæssigt, og at du er i fortsat bedring.
Knus og M.V.H.
Helle Hollesen
Spisestuen skriver
Hej Helle.
Det er altid svært at vurdere hvor mange personer, der er til i en opskrift, men jeg synes, man kan få 12 pæne store stykker ud af det.
Der har været lidt stille på bloggen de sidste dage. Min smertestillende behandling reguleres, så jeg har haft brug for at være i ro, men jeg håber på mere overskud snart.
God dag til dig.
Hilsen Lene
Lena Andersen skriver
Hejsa.
De ser gode ud, men tænkte hvor længe kan dejen evt stå til hævning? Tænkte at lave dej aften, men har ikke mulighed for udrulning og bagning før næste dag lige over middag.
Eller kan man lave dejen med lidt ekstra gær, 50 g og hæve en times tid og så bage??
Vh Lena Andersen