En anden udgave af den gamle “pund til pund” kage. Jeg har skiftet smørret ud med yoghurt, og det er der kommet svampede og lækre kagebunde ud af. Det var den samme dej, jeg brugte til “små bløde tærter med brombærmousse”. Bunden i de små tærter var stadig blød og lækker efter 2 dage på køl (så var de spist), så derfor synes jeg, det er oplagt at bruge opskriften til kagebunde i en lagkage. Og så må det lige tilføjes, at chefen var aldeles begejstret for den kagebund 🙂
Jeg har lyst til at lege med tyller og smørcreme i dag, så jeg skulle jo hitte en lagkage at pynte 🙂 Den kommer der måske mere om senere, hvis det lykkes for mig at få lavet en fin kage 😉
Jeg har runde kageforme fra Wilton i størrelse: 15 cm., 20 cm., 25 cm. og 30 cm. og 3 styk af hver. Jeg har derfor nederst i indlægget lavet opskrifter til de forskellige størrelser, og angivet hvor meget dej i gram, der skal i hver form, for at bundene bliver lige høje. Det betyder noget, hvis du skal lave en kage i flere etager. Så er det nu pænest, at alle bunde er lige høje.
Ingredienser – 3 bunde på 20 cm.
4 æg
200 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang – den har så gemt sig på billedet 😉
200 g. yoghurt naturel
200 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Forbered 3 forme på 20 cm. med bagepapir i bunden. Under bagepapiret kommer jeg fedtstof. Så ligger bagepapiret ikke og skrider rundt, når der hældes dej i formen. Jeg har en Lurpak spray til formålet. Det er super nemt, men du kan sagtens bare smøre bunden med smør. Smør også siderne i formene. Det glemte jeg – suk – men jeg kørte en lille palet rundt langs kanten og løsnede bundene, da de var kolde, så det blev fine bunde alligevel 😉
Bland mel med bagepulver og si det.
Kom æg, rørsukker og vaniljekorn i en skål.
Pisk massen tyk, hvid og luftig ved max hastighed i 10 minutter. Jeg fik hældt det i en almindelig skål, for jeg plejer at bruge elpisker. Det kan jeg ikke nu, så jeg måtte have det i røreskålen med piskeindsats. Gamle vaner… 😉
Vend mel og yoghurt skiftevis i æggemassen. (En tredjedel af melet vendes i først, så det halve af yoghurten, en tredjedel mere mel, det sidste yoghurt og så det sidste af melet.)
Fordel dejen i 3 forme på 20 cm.
Bag bundene i en 170 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Bagetiden gælder for bunde bagt i 20 cm.s forme. Hvis du bager i mindre eller større forme, er bagetiden ikke den samme. Tjek bundene med en tandstik. Når der ikke hænger dej fast, er de færdige. De slipper også lige akkurat siderne i formen, når de er færdige. Når man vel at mærke husker at smøre formene 😀
Lad bundene køle af i formene i et kvarters tid, inden de vendes ud på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Det er så de ikke hænger fast i noget 😉
Køl bundene helt af.
De er nu klar til at blive lagt sammen med lige det, du har lyst til, eller de pakkes godt ind i husholdningsfilm og kommes i fryseren.
Form på 15 cm – der skal 150 gram dej i hver form
3 æg
150 g. rørsukker
korn af ½ vaniljestang
150 g. hvedemel
¾ tsk. bagepulver
150 g. yoghurt naturel
Form på 20 cm. – der skal 265 gram dej i hver form
4 æg
200 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
200 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g. yoghurt naturel
Form på 25 cm. – der skal 414 gram dej i hver form
7 æg
350 g. rørsukker
korn af 2 vaniljestænger
350 g. hvedemel
1¾ tsk. bagepulver
350 g. yoghurt naturel
Form på 30 cm. – der skal 596 gram dej i hver form
9 æg
450 g. rørsukker
korn af 2½ vaniljestang
450 g. hvedemel
2¼ tsk. bagepulver
450 g. yoghurt naturel
Ritta Balleby skriver
Hvor køber du Lurpak spray? Tak for dine gode opskrifter, jeg lader mig tit inspirere. Vh
Spisestuen skriver
Den har jeg fundet i Bilka 🙂
Det er dejligt at høre, at du er glad for bloggen.
Hilsen Lene
Hanne Hald skriver
Kig lige en ekstra gang på din opskrift der passer til forme på 25 cm. Sættenissen har vist været på spil 🙂 . Super god måde at lægge opskriften op på . Mvh Hanne
Spisestuen skriver
oh ja! Tak skal du have 🙂
Det kunne blive en sjov dej med 2 x 350 gram sukker 😀
Nu skulle det være korrekt.
Hilsen Lene
Tina skriver
Ville jeg evt kunne erstatte rørsukker med alm hvid sukker?
Du har en helt fantastisk side og mange lækre og super gode opskrifter
Spisestuen skriver
Det kan du sagtens.
Det er dejligt at høre, at du er glad for siden.
Hilsen Lene
Sofie skriver
Synes ikke jeg havde held med dine bunde :/
Har en form på 28 cm i dia. og gav den nok 50 min+ da jeg tager den ud er den fin brun og det hele men så efter er stykke tid falder den sammen og da den er afkølet skær jeg den igennem og kan se den ikke er færdigbagt
Laver så en ekstra med en 20 cm form og her måtte jeg også give den dobblet op. og nu er jeg spændt på om denne veldone.
Trine skriver
bagetider er altid kun vejledende – man skal altid tjekke om det er gennembagt feks med en gaffel eller tandstik, inden man tager det ud af ovnen 🙂
Trine skriver
Jeg ved ikke om du har set det, men bagetiden er også beregnet efter at dejen deles op i 3, så bundene bages hver for sig