Det er godt nok længe siden, vi har fået det sidst. Det er sjovt, som man i lange perioder kan “glemme” retter, man ellers holder meget af, men det giver også noget variation, når det ikke altid er det samme, og så er det skønt at genopdage glemte retter 🙂
Der var kun én ting i vejen med den her sene frokost, jeg serverede for chefen i dag. Han kunne godt have spist et stykke mere 😀
Flødestuvet champignon smager også skønt ovenpå stegte mørbradbøffer 😉 Her bruger jeg så lidt mere fløde, end når det er til at komme på brød.
Ingredienser – 2 stykker
1 bakke champignon – jeg har brugt markchampignon
1 dl. fløde
et skvæt citronsaft
salt og friskkværnet peber
desuden bruges 2 skiver ristet brød
Champignon renses og skæres i skiver.
Smelt en god klat smør på panden.
Kom champignon på.
Steg dem ved god varme, og under jævnlig omrøring, til de er gyldne.
Kom et skævt citronsaft – ca. 1 spiseskefuld – ud over de stegte champignon, og drys med salt og peber.
Kom fløden i panden.
Kog ind under jævnlig omrøring til “sovsen” har den ønskede tykkelse. Jeg kan godt lide, at den ikke er for tynd 😉
Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
Server på et par skiver ristet brød.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Du har fulkommen ret. Flødestuvede champignon på et stykke ristet franskbrød er en lækker, nem og hurtig ret til feks. frokost. Jeg laver den en gang imellem, og da det er længe siden, vi sidst har fået den, så står den meget snart på frokostmenuen igen.
Tak for påmindelsen om denne ret.
Håber, at det går fortsat fremad med dit helbred. Det er i hvert tilfælde, det indtryk man får, når du fodrer, som du gør med alle dine mange gode og dejlige ideer.
Tak skaLdu have for det og fortsat god bedring.
M.V.H. og knus,
Helle Hollesen
Lonnie skriver
Det smager også godt hvis man kommer kogt kylling i og kommer det i madpandekager og så godt med revet ost på og så i ovnen til østen er gylden
Kiss røtting skriver
Hvor mange pers hvor mange gram champignon
Du skriver 1 bakke er det 250 eller 500 til 4 personer
Frank skriver
Herlig ret, især hvis sovsen smages til med et skvis Tabasco. Anret det hele i en lille bradepande og varm det godt op i ovnen.