Svampede og luftige muffins med grovvalsede havregryn og små chokolade drops fra Valrhona 🙂
En hyggelig og enkelt lille kage, der smager skønt til en kop kaffe – eller te 🙂
Ingredienser – 16 styk
150 g. smør
200 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang – gerne en polynesisk
250 g. yoghurt naturel
2 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
100 g. grovvalsede havregryn
100 g. chokolade drops – eller grofthakket chokolade
Jeg er ret vild med de fine små chokolade drops fra Valrhona. Jeg har købt dem hos bagetid.dk 🙂
Smelt smørret og lad det køle lidt af, så det ikke er for varmt, når det skal i dejen.
Kom rørsukker, yoghurt, vaniljekorn, æg og den smeltede afsvalede smør i en skål.
Rør det kort sammen med et piskeris til en ensartet masse.
Bland mel med bagepulver, natron og grovvalsede havregryn.
Hæld de tørre ingredienser ned til de våde, og rør dejen sammen.
Rør kun til dejen er ensartet.
Chokoladen vendes i til sidst med en dejskraber.
Fordel dejen i 16 muffinsforme.
Bages ved 190 grader almindelig ovn i ca. 18 minutter. Jeg lader pladen med de sidste 4 stå på bordet, mens de første bages. Det sker der ikke noget ved 🙂 (Varmluft bruger jeg ikke til bagning.)
Køles ned på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.