Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på “Den ultimative chokoladekage”, og tryllet den om til en opskrift på vaniljekage 🙂 Svampet og lækker kage er det blevet.
Chokoladecremen er en smørcreme med smeltet chokolade. Det er også en smørcreme uden flormelis. Flormelis kan godt kan give en lidt “grynet” smørcreme – og som også er hvinende sød 😉 Jeg har brugt en lys sirup, og det bliver altså bare godt! Blank og lækker smørcreme, der ikke er for sød. Hvis du vil have en helt hvid smørcreme, kan du bruge glukosesirup – og selvfølgelig undlade chokoladen 😉
Det er ikke tit, at kommentaren om smørcreme er: “Nøj, hvor er det godt, det der er på toppen!”. Succes! 🙂
Ud over at sprøjte på toppen af muffins, egner smørcremen sig også godt til at smøre kager op med.
Vaniljeprikket, svampet og lækker kage 🙂
Der er rigeligt med chokoladecreme. Jeg kan ikke stå med elpiskeren så længe, så jeg har brugt røremaskinen, og der skal lige lidt mere i den, før det fungerer 😉 Jeg tænker, der er topping til det dobbelte antal muffins – eller du kan halvere opskriften og lave cremen med elpisker.
Ingredienser – 15 styk
muffins
250 g. hvedemel
½ tsk. natron
2 tsk. bagepulver
100 g. solsikkeolie – kan erstattes med smeltet smør
225 g. rørsukker – kan erstattes med almindeligt sukker
150 g. yoghurt naturel
150 g. sødmælk
2 æg
korn af 1 vaniljestang
chokoladecreme
250 g. stuetempereret smør
250 g. lys sirup
125 g. smeltet mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona Manjari 64%
Start med at lave muffins.
Bland mel, natron og bagepulver i en skål.
Rør resten af ingredienserne sammen i en anden skål – det er de våde ingredienser 😉
Hæld de tørre ingredienser ned til de våde, og rør dejen sammen.
Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordel dejen i 15 muffinsforme.
Bages i en 190 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 18 minutter.
Køl dem af på en rist.
Til chokoladecremen starter du med at smelte chokoladen over vandbad. Den skal køle ned til stuetemperatur, inden den kan røres i smørcremen.
Kom smør i røremaskinen, og pisk det hvidt og luftigt. Det tager 10-15 minutter. Der skal skrabes sider ned i skålen nogle gange undervejs. Du kan bruge elpisker i stedet for røremaskinen.
Tryk siruppen ned i skålen i en tynd stråle under piskning. Jeg starter med at veje flasken med sirup, og sætter den tilbage på vægten ind i mellem jeg trykker sirup ned i skålen. Når den så vejer 250 gram mindre end til at starte med, er der kommet 250 g. sirup i skålen 😉
Skrab siderne ned og pisk ved høj hastighed i 3-4 minutter, efter den sidste sirup er kommet i. Du har nu en glat og lækker smørcreme.
Skift til spaden, og hæld den smeltede afkølede chokolade i under omrøring ved lav hastighed.
Så er der chokoladecreme 🙂
Cremen kommes i en sprøjtepose med ønsket tyl – jeg har brugt Wiltons M1 tyl – og sprøjtes på kagerne.
Jeg opbevarer kagerne på køl, men tager dem ud af køleskabet ½-1 time, inden de skal serveres.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.