Da mine voksne børn var teenagere, bagte jeg tit franskbrød som dette. De forsvandt som dug for solen, når de unge mennesker med kammerater kom hjem fra skole.
Bagt med hvedemel, sødmælk og smør – intet fuldkorn eller andet “sundt” 😉 – og det smager skønt. Vi har spist det nybagt og lunt til morgen med smør, ost og pålæg.
Ingredienser – 1 brød
3½ dl. sødmælk
25 g. gær
ca. 500 g. hvedemel
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
50 g. blødt smør
endvidere bruges 1 æg + 2 spsk. mælk til pensling og birkes til drys.
Sødmælken varmes op, til det er lunt – ca. 37º.
Kom alle ingredienser i skålen til røremaskinen, og ælt dejen godt og længe – gerne omkring 15 minutter. Start med at komme 500 g. hvedemel i, og hvis dejen efter 10 minutters æltning ikke slipper skålens sider, kan du komme ½-1 dl. mere hvedemel i. Dejen skal slippe skålens sider, men sidder fast i bunden af skålen. Den er blød og elastisk.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Formes til et franskbrød og lægges på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
Rids brødet med en skarp kniv. Jeg bruger min brødsav 😉
Brødet bages ved 210 grader nederst i ovnen ved almindelig ovn i ca. 30 minutter.
Brødet køles ned på en rist.
Lise skriver
1000 tak for alle dine dejlige inspirerende opskrifter, og din positive måde at tage livet på. Hvor er det skønt med en hjemmeside, hvor det vigtigste er den gode smag – også selvom sundheden måske ikke altid følger trop…:-)
Spisestuen skriver
Tusind tak for de søde ord Lise. Det varmer <3
Hilsen Lene