Jeg kom forbi en bageform til at lave små bløde tærtebunde i, og den kunne jeg altså ikke lade være med at købe 😉
Jeg har lavet bløde vaniljebunde med en frisk brombærmousse på toppen. Det er fredagskage hos os i dag 🙂
Ingredienser – 6 små tærter (+ 2 muffins)
bunde
100 g. rørsukker
2 æg
korn af ½ vaniljestang
100 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
100 g. yoghurt
brombærmousse
3 blade husblas
200 g. brombær – mine er fra frost
50 g. rørsukker
½ vaniljestang
1 tsk. citronsaft
2½ dl. piskefløde
Til bundene kommes rørsukker, æg og vaniljekorn i en skål.
Pisk på max hastighed med elpisker til æggemassen er tyk, hvid og luftig – brug 10 minutter på det 🙂
Hvedemel og bagepulver blandes og sies.
Vend hvedemel i dejen skiftevis med yoghurt.
Fordel dejen i formen. Jeg har givet den lidt bagespray. Du kan også pensle med smeltet smør eller en neutral olie.
Den resterende dej kom jeg i to muffinsforme 😉
Bag bundene i en 160 grader varm ovn – ved almindelig ovn – midt i ovnen i 16-18 minutter.
Lad bundene køle af i formen i 15-20 minutter, inden du vender dem ud.
Lad dem køle af på en rist.
Til moussen lægges husblas i blød i ca. 20 minutter.
Brombær, rørsukker, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og citronsaft kommes i en gryde.
Varmes langsomt op og småkoger under låg i 5-10 minutter.
Hæld brombærmassen gennem en si. Pres på brombærrene med bagsiden af en ske, så du får mest muligt saft med.
Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft.
Brombærsaften køles ned til lunken/stuetemperatur.
Fløden piskes til blødt skum. Pas på ikke at piske den for meget, for så risikerer du, at moussen skiller.
Vend den afkølede brombærsaft i fløden.
Kom moussen i en sprøjtepose med en stor glat tyl.
Læg den på køl i ca. 1 time. Min lå på køl i 1½ time, og havde sat sig helt. Den må gerne være en smule blødere, synes jeg, så er den pænere at sprøjte ud.
Sprøjt moussen på kagerne – der var også mousse til de to muffins 😉 – og glat overfladen ud med en lille palet.
EVA skriver
HEJ LENE: HVOR ER DU DOG KREATIV . HVOR ER DE LÆKRE MUNDVANDET LØBER HELT
UHM. RIGTIG GOD WEEKEND . EVA
Birgit Hansen skriver
Hvor har du købt formen ? Jeg har formen i stor og den bliver flittigt brugt men jeg kan godt se at de små et praktiske.
God weekend
Spisestuen skriver
Jeg har købt den hos bagetid.dk 🙂
Den store har jeg også, og er rigtig glad for den, men synes også det kunne være hyggeligt med små tærter.
Også en skøn weekend til dig.
Hilsen Lene
Jette Sørensen skriver
hva hedder den store hvis man skal købe den ved du det Lene
Hilsen Jette