Sigtebrød er et skønt brød. Det er svampet, fugtigt og blødt, og så smager det rigtig godt! Der er en del her i familien, der er ret begejstrede for det.
Jeg har lavet 2 opskrifter på sigtebrødet 😉 Den første lavede jeg i går, og her brugte jeg udelukkende sigtemel. Det blev bare ikke helt så pænt, som mit brød bagt i dag med halv sigtemel og halv hvedemel. Brødet bagt udelukkende på sigtemel kan ikke rigtig holde sin struktur. Det må have noget med glutenindhold – eller indholdet af groft mel at gøre 😉 men det smager skønt alligevel – selv om det ikke er så pænt 😉
Billederne her i toppen, er af brødet bagt med halv af hver. Udelukkende fordi, det blev pænest 😀
Jeg har valgt at lægge billeder af begge brød i fremgangsmåden, så du kan se forskellen – både undervejs og på det færdige brød.
Sigtebrød skal ikke have store lufthuller. Det er ret tæt i krummen 🙂
Ingredienser – 2 brød med halv sigtemel og halv hvedemel
7 dl. kærnemælk
50 g. gær
500 g. sigtemel
500 g. hvedemel
1 spsk. salt
2 spsk. honning
75 g. blødt smør
Ingredienser – 2 brød bagt udelukkende med sigtemel
7 dl. kærnemælk
50 g. gær
1 kg. sigtemel
1 spsk. salt
2 spsk. honning
75 g. blødt smør
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen, og ælt dejen godt. Giv den gerne 10 minutter.
Her er der ikke den store forskel, så du får “kun” et billede.
Dejen hæver lunt og tildækket i 1 time.
Her kan du se, at dejen kun med sigtemel “skrider” lidt fra hinanden.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to stykker.
Form dejen til 2 brød, der lægges i en form på 20 x 30 cm. foret med bagepapir.
Kun med sigtemel.
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time.
Kun med sigtemel.
Pensles med vand. Brødet bagt med halv af hver er ridset på langs.
Bages i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i 30-35 minutter.
Kun sigtemel. Ikke ret kønt 😉
Løft brødene ud af formen, og lad dem afkøle på bagepapiret på en rist.
Jeg tier stille……
Sanne Kvist skriver
Når du skriver:
“Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen, og ælt dejen godt. Giv den gerne 10 minutter.” Udrører du så ikke gæren først?
Vh Sanne 🙂
Spisestuen skriver
Nej det gør jeg ikke. Den opløses fint, når du ælter dejen.
Hilsen Lene
Tanja skriver
Hvad vis man ikke har en rør maskiner
Anne Lise skriver
Jeg rørte alle ingredienserne undtagen halvdelen af melet i 10 min. (God fitness ) og tilsatte derefter resten af melet og æltede 10 min (mere fitness). Det virker fint. Tak for en god opskrift.
Marianne Larsen skriver
Så ælter du bare i hånden
Vivi Grønvall Nielsen skriver
Har prøvet opskriften med halvt af hver❤️❤️
Hold nu op det er nemt og lækkert
Inger Marie Møller skriver
Super lækkert brød, men da vi kun er to deler jeg dejen i tre og lægger dem på den anden led af formen så får jeg tre små brød som er lige til at fryse ned .
Anne skriver
Det er så let en opskrift og der kommer så meget lækre brød ud af det, som holder sig frisk i flere dage.
Vi bruger opskriften ofte
Marianne Larsen skriver
Super godt Sigtebrød
Har efterhånden bagt dem en del gange
Bettina skriver
Wauuu et lækkert brød 🙂 Det kommer jeg til at bage igen.
Annette Jensen skriver
Virkelig god opskrift med 50/50 ❤️
Connie lous skriver
Glædet mig til at prøvebage