Et helt almindeligt hvidt toastbrød. Skønt brød til sandwich, til at komme på brødristeren eller i toastmaskinen med skinke og ost i.
Det er et lækkert brød med en blød og fin krumme.
For at få et firkantet brød, lægges noget fladt – og tungt – over brødformen. Både når dejen skal hæve, og når brødet bages. Det kan godt lade sig gøre, for der er jo kommet et fint brød ud af det 😉 men man kan købe en brødform med låg, og så er det pludselig meget nemmere at have med at gøre. Jeg har – uden held – ledt efter sådan en form før, men nu har jeg fundet den hos bagetid.dk, så den blev jeg nødt til at bestille 😉 Jeg opdaterer indlægget her med billede, når jeg modtager den.
Jeg har nu modtaget min nye brødform, så tril lidt ned i indlægget. Jeg har lagt billeder af den 🙂
Så har jeg modtaget min brødform, og jeg glæder mig til at bruge den 🙂
Ingredienser – 1 brød
3 dl. lunt mælk
25 g. gær
550 g. hvedemel
1½ tsk. salt
1 spsk. rørsukker
1 æg
50 g. blødt smør
Kom alle ingredienser til dejen i skålen til røremaskinen. Jeg opløser ikke gæren først, men putter gær og mælk nederst i skålen.
Ælt dejen godt og længe – omkring 10-15 minutter – til den er blød og elastisk. Den slipper skålens sider, men sidder fast i bunden.
Kom dejen i en skål smurt med lidt neutral olie. Man kan sagtens lade den blive i røreskålen, men den skulle jeg bruge til noget andet 😉
Dejen hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Form dejen til et brød, og læg det i en 3 liters brødform.
For at få et firkantet brød, skal formen dækkes. Jeg har lagt et stykke bagepapir over, og så har jeg sat et ovnfast fad (der er tungt) på toppen.
Brødet hæver i 45 minutter.
Brødet sættes i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn – stadig med bagepapir og det ovnfaste fad på toppen 😉 – og bages i 35 minutter.
Ved brødet ud af formen og sæt det tilbage i ovnen (på risten) i 5 minutter mere, så det bliver lækkert sprødt hele vejen rundt.
Lad brødet køle af på en rist.
Den lille kant af dej, der kravlede ud på toppen, skar jeg af med en skarp kniv.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.