For år tilbage var vi vilde med rom og rosinis. Det er så røget i glemmebogen i nogle år, men nu kom jeg i tanke om det igen, da jeg så sjatten i romflasken 🙂
Det er ret nemt – og hurtigt – at bikse den her is sammen, og den smager vildt godt!
Jeg giver rommen et hurtigt opkog, så alkoholen fordamper. Det er ikke nødvendigt, men så kan alle være med 😉
Ingredienser – ca. 1½ liter is
100 g. rosiner
¾ dl. rom
½ liter fløde
1 dåse kondenseret mælk
korn af 1 vaniljestang
Varm rommen op til kogepunkt i en lille gryde.
Tag gryden fra varmen, og kom rosinerne i.
Lad rosinerne trække i rommen i 2-3 timer.
Pisk fløden til blødt skum.
Pisk vaniljekornene ud i den kondenserede mælk i en anden skål.
Hæld de to ting sammen, og pisk det kort.
Kom rosiner og rom i, og vend det sammen med en dejskraber.
Kom isen i bokse, der kan gå på frost.
Fryser ned på 6-8 timer.
Sabine skriver
Kunne man følge samme fremgangsmåde med kirsebær?? Har et glas råsyltede kirsebær (købt ved en vejbod) – ville man så kunne bruge væden derfra i stedet for rom??
Spisestuen skriver
Så du lægger rosinerne i blød i væden fra kirsebærrene – eller hvordan?
Eller mener du en kirsebæris, hvor du bruger kirsebær i stedet for rosiner? Det kan du jo sagtens. Jeg synes ikke kirsebærvæden er nødvendig så. Rommen er jo i for at give smag både til rosiner og is. Den gør ikke noget specielt ved konsistensen, så hvis det er en flødeis med kirsebær, du gerne vil lave, så erstat bare rosiner med kirsebær 🙂
Sabine skriver
Det var en kirsebæris jeg var ude efter – manden min elsker kirsebæris, så jeg tror jeg bliver populær når jeg serverer en hjemmelavet en af slagsen 🙂 TAK Lene 🙂
Peter Sinding skriver
Har prøvet med 3 dl græsk yoghurt og 3 dl minimælk i stedet for piskefløde. Hertil 100 gr god 70% grofthakket chokolade. Hvilken drøm.