Chefen forkæles – igen 😉
Bunden er én stor cookie. Jeg har brugt min opskrift på Cookie kage, lagt en ostecreme på og kommet brombærgelé på toppen.
Kagen er ret ligetil og nem at lave. Den skal bare laves lidt i etaper, så du får lavet cookiebunden først, og når den er kold, kan du lave ostecremen og lægge den på. Den skal så sætte sig på køl i 3-4 timer (eller natten over), inden du kan lægge gelé på. Når geléen har sat sig efter ca. 3 timer, kan du servere kagen 🙂
Der er husblas i ostecreme og gelé. Det skal du ikke lade dig afskrække af. Jeg har lavet udførlig vejledning, og hvis du følger den, skal du nok få en fin ostecreme 🙂
Her er et styks lækkerhed!
Ingredienser – 1 ostelagkage lavet i en form på 26 cm.
chokoladecookie-bund
100 g. stuetempereret smør
150 g. brun farin
1 æg
125 g. hvedemel
15 g. kakao
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. fint salt
ostecreme
4 blade husblas
400 g. flødeost
400 g. kondenseret mælk – 1 dåse
korn af 1 vaniljestang – gem den tomme stang til geléen
fintrevet skal af 1 citron
4 spsk. citronsaft
3 dl. piskefløde
brombærgelé
3 blade husblas
250 g. brombær
1½ dl. vand
75 g. rørsukker
den tomme vaniljestang fra ostecremen
1 spsk. citronsaft
Ingredienser til ostecremen:
Start med at lave chokoladecookie-bunden.
Kom smør, brun farin og æg i en skål, og pisk det sammen med elpisker. Pisk i ca. 1 minut.
Bland mel med kakao, bagepulver og salt, og rør det i dejen med elpiskeren. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Bred dejen ud i en springform på 26 cm. beklædt med bagepapir over bunden, og smurt med smør på siden.
Bag bunden ved 180 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.
Befri bunden for springformen, og træk den over på en rist på bagepapiret.
Lad bunden køle af.
Når bunden er kold lægges den på et fad, og ringen fra springformen lægges omkring. Læg et stykke kageplast i springformen, smurt med lidt neutral olie på den side, der vender ind mod kagen. Så får du en skarp kant, når plasten fjernes igen. Hvis du ikke har kageplast, kan du bruge et langt stykke bagepapir, der foldes på langs i stedet. Man kan teoretisk set godt lave kagen uden at fore springformen, men man kan risikere, at metallet giver en smule afsmag, så derfor skal den helst fores.
Dæk bunden til og sæt på køl. Så sætter ostecremen sig hurtigere, når bunden og formen er kold.
Så laver du ostecremen.
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
Kom flødeost, kondenseret mælk, vaniljekorn og fintrevet citronskal i en skål.
Pisk kort, til massen er ensartet og uden klumper.
Kom citronsaft i en lille skål, og sæt den over en gryde i vandbad.
Citronsaften skal være godt varm (behøver ikke koge).
Tag gryden af varmen.
Husblassen knuges fri for væde, og røres ud i den varme citronsaft.
Pisk fløden til blødt skum.
Den varme citron/husblas blanding køles ned til lunken/stuetemperatur ved at røre lidt af ostecremen i med en skefuld ad gangen. Du skal passe på, at det ikke bliver for koldt. Når det er lunkent/stuetemperatur, har det den rette temperatur.
Hæld nu husblasblandingen i ostecremen i en tynd stråle, mens du rører med et piskeris.
Flødeskummet vendes i med en dejskraber.
Tag bunden ud af køleskabet, og hæld massen over. Bred den ud, så toppen er så lige som muligt.
Dæk kagen godt til, og sæt den på køl igen i ca. 4 timer eller natten over.
Til sidst laver du brombærgelé. Start på det en times tid, før det skal hældes over kagen.
Husblas lægges i blød i ca. 20 minutter.
Kom brombær, vand, rørsukker, den tomme vaniljestang og citronsaft i en gryde.
Bring det i kog, og lad det småkoge under låg i ca. 10 minutter.
Hæld det gennem en sigte op i en skål.
Der skal være 3 dl. saft. Hvis du ikke helt skulle få det ud af det, kan du spæde til med vand.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme brombærsaft.
Lad det køle ned til stuetemperatur. Det tager en times tid. Det er vigtigt, at du lader saften køle ned. Hvis den er for varm, når du hælder den på kagen, smelter noget af ostemassen op gennem geléen, og overfladen bliver ikke ret pæn.
Tag kagen ud fra køl, og hæl forsigtigt den afkølede brombærsaft over ostecremen.
Kagen dækkes igen, og sættes på køl til geléen har sat sig. Det tager ca. 3 timer. Kagen egner sig fint til at lave dagen inden, den skal spises.
Befri kagen for springformskanten og kageplasten. Kør en skarp kniv mellem plast og gelé først, for det vil gerne hænge i.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.