En anderledes måde at spise vindruer på, og det kan måske lyde lidt spøjst, men det smager altså rigtig godt med vindruer i denne ret. Der er også æble i. Et nyplukket dansk Discovery æble. Det er bare mit yndlingsæble, og dem spiser jeg mange af for tiden, for sæsonen er kort, så det er med at få nogen af dem, mens de er her.
Jeg har serveret ris til kyllingeretten.
Resten af hvidvinen er kommet i fryseren. Jeg fryser med mellemrum vin ned med ca. 1½ dl. i hver frysepose. Det er en skøn smagsgiver til mange retter, og det kan fint komme på frost.
Ingredienser – 4 personer
4 kyllingebryst
1 tsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
2 dl. hvidvin
1 æble (100 gram renset vægt)
2 dl. piskefløde
300 g. grønne vindruer
Del hvert kyllingebryst i to.
Krydr dem med timian, salt og peber, og brun dem i halv smør og halv olivenolie i en sauterpande.
Tilsæt hvidvin. Skru ned for varmen. Læg låg på, og lad det simre i 1 time ved svag varme.
Vindruerne halveres, og æblet skæres i små tern.
Kom piskefløde og æbletern i, og kog det ind i ca. 5 minutter ved god varme.
Kom de halverede vindruer i, og varm retten godt igennem i et par minutter.
Birthe Ellegaard skriver
Det ser spændende og lækkert ud
Hvilken hvidvin vil du anbefale til madlavning. (Hvad bruger du) Jeg kan forestille mig at det ikke er helt lige meget. Men jeg har ingen forstand på vin og drikker det sjældent. Så det er jo genialt man kan fryse det ned
Spisestuen skriver
Jeg overlader til manden at købe vin, for jeg drikker det ikke 😉
Det skal være en tør vin, synes jeg. Den behøver ikke være fin og dyr, men lad være med at købe en helt billig. Den skal smage godt at drikke, så smager den også godt i maden, men den må ikke være sød 🙂
Hilsen Lene
Marianne skriver
Mums … Husker som bar en gang at vi fik kylling i fad med vindruer og hvidvin. Det var sååååå lækkert. Glæder mig til at afprøve din opskrift i aften 😊