Sticky buns er et amerikansk fænomen 🙂 Det er kanelsnegle, der bages som en tarte tatin (med toppen nedad). Karamelagtigt, syndigt og lækkert snask ender på toppen af sneglene, når de vendes ud af formen. Det er faktisk som snasket på toppen af en brunsviger 🙂
Et godt danske ord for sneglene lykkedes det mig ikke at finde, men pyt med det, for uanset hvad, er de altså mega lækre!
De er bedst nybagte og lune, når toppen stadig er karamelagtig og lækker. Hvis du gerne vil lave dem i god tid, kan du koldhæve dem. Det er der også fremgangsmåde til i opskriften.
Så her er de! Snaskede, fede, søde, bløde og lækre store snegle 🙂
Ingredienser – 12 styk
dej
2½ dl. lunt vand
25 g. gær
550 g. hvedemel
50 g. blødt smør
50 g. rørsukker
½ tsk. salt
2 æg
fyld
150 g. blødt smør
150 g. rørsukker
1½ spsk. kanel
brunsvigersnask
200 g. smør
200 g. brun farin
100 g. sirup
Kom alle ingredienser til dejen i skålen til røremaskinen, og ælt dejen godt og længe – 10-15 minutter.
Kom dejen i en skål smurt med lidt neutral olie.
Dejen hæver lunt og tildækket i 45 minutter. Når du har sat dejen til hævning, laver du “brunsvigersnasket”.
Kom alle ingredienser til brunsvigersnask i en gryde.
Varm op og rør i blandingen, til det hele er smeltet sammen. Det behøver ikke koge.
Hæld det i en form på 25 x 35 cm. Det skal ikke være for varmt, når sneglene lægges i.
Rør alle ingredienser til fyldet sammen i en skål.
Her har dejen hævet i 45 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og drys også mel ovenpå dejen. Ælt endelig ikke dejen nu, for så er den håbløs at rulle ud.
Rul dejen ud i et rektangel på ca. 40 x 60 cm.
Smør kanel-fyldet på dejen.
Rul dejen sammen.
Skær dejen i 12 skiver og tryk dem lidt flade.
Læg dem i bageformen ovenpå brunsvigersnasket.
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time. Eller også sætter du dem tildækket på køl i 8-12 timer.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 20-25 minutter. Hvis du har koldhævet sneglene, står de på bordet, mens ovnen varmer op. De skal måske have et par minutter mere i ovnen.
Lad sneglene køle af i 10 minutter i formen, inden de vendes ud på et fad. (Læg et fad over formen og vend rundt.)
Serveres lune og nybagte 🙂
Signe O. skriver
My goodness…. Jeg er hende, der altid har ingredienser til at bage stort set hvad som helst, når som helst. Men jeg tror simpelthen ikke, jeg har smør nok hjemme til at kunne bage disse! Åh, de set gode ud… Og 400 g smør har da aldrig skadet nogen, haha!
Det er så dejligt, at du har energi og lyst til at gå lidt mere i køkkenet 🙂 Jeg håber, du – alt taget i betragtning – har det godt.
Christina skriver
Har lige lavet disse nu og sidder og venter utålmodigt på de køler ned.
Er spændt på at sætte tænderne i dem, som allerede løber i vand.
Freja Løwenstein skriver
Hej:-) Gud hvor ser de lækre ud! Tror du, at man kan fryse dem ned, og så tage dem op dagen før de skal bruges?
Vh Freja