Hyggelig mad til aften hos os 🙂
Helt almindelige hakkebøffer dækket med en skøn sovs lavet af portobello svampe, løg, hvidløg, hvidvin og fløde 🙂 Serveret med ovnbagte kartofler. Og jo, hakkebøffen er der – nedenunder et eller andet sted 😉
Hvis du synes, at hvidvinen ser lidt spøjs ud på billederne i opskriften, så er det fordi, den kommer direkte fra frost 😉 Jeg fryser gerne hvidvin ned i fryseposer med 1½ dl. i hver 🙂
Det er ved at være tidligt mørkt, og der var ikke meget lys ved køkkenvinduet. Men med en lukketid på 3 sekunder, kan der alligevel komme et brugbart billede ud af det 😉
Ingredienser – 3 personer
500 g. hakket oksekød formet til 3 bøffer
svampe i flødesovs
2 portobello svampe
1 stort løg
1 et-feds hvidløg – eller 3 fed almindelige
1½ dl. hvidvin
2½ dl. piskefløde
Steg hakkebøfferne på en pande i halv smør og halv olivenolie.
Hak portobello svampe, løg og hvidløg.
Hold bøfferne varme, mens du laver resten. Jeg lagde dem i et lille fad, dækkede med stanniol og lagde et viskestykke om. Brug panden, du har stegt bøfferne på – uden at gøre den ren 😉
Kom lidt mere smør på – en god klat 😉 – og kom svampe, løg og hvidløg i panden.
Steg ved god varme og under jævnlig omrøring, til blandingen er gylden og løgene er bløde.
Kom hvidvin i panden, og kog ind i et par minutter.
Kom fløde i panden, og kog ind ved god varme og under jævnlig omrøring i nogle minutter, til sovsen tykner.
Hæld sovsen over hakkebøfferne og server med det samme.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.