Jeg er storforbruger af ferskner. Specielt donutfersknerne – de er søde og lækre. Jeg havde en lidt træt pakke i køleskabet i dag, der skulle bruges, så jeg har lavet fersken kompot. Den er kommet på køl, og ender i pandekager i weekenden sammen med is. Det kan kun blive godt! Ellers er den skøn på yoghurt, i en lagkage eller på brød i stedet for syltetøj 🙂
Da der ikke er så meget sukker i, har kompotten begrænset holdbarhed. Jeg tænker ca. 3 dage på køl.
Ingredienser
ca. 300 g. donutferskner – renset vægt (almindelige ferskner kan også bruges)
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. citronsaft
4 spsk. rørsukker – ½ dl. (kan erstattes med almindeligt sukker)
Fersknerne skrælles og stenene fjernes.
Skær dem i mindre stykker, og kom dem i gryden med vaniljekorn, citronsaft og sukker.
Kog ved svag varme under låg og med jævnlig omrøring i ca. 5 minutter. Fersknerne skal være bløde men ikke kogt ud.
Smag til med citronsaft og sukker. Måske der skal mere i. Det afhænger af sødmen i fersknerne.
Hæld på glas.
Opbevares på køl i op til 3 dage.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.