Eller måske bare en lidt anden udgave af forloren hare 🙂
Jeg kører vist lidt et æbletema her på bloggen i disse dage. Mine yndlingsæbler Discovery er i sæson, og ud over, at det er et skønt spiseæble, er de også rigtig gode til mad og kage. Her i et farsbrød sammen med bacon. I bunden af fadet kom jeg mørk øl, og det endte i sovsen 🙂
Et billede af aftenens tallerken får du ikke, for jeg løb tør for strøm, men jeg serverede små kartofler, ærter og sovs til farsbrødet 🙂
Nederst i indlægget har jeg kort skrevet, hvordan jeg har lavet sovsen.
Ingredienser – 4 personer
500 g. hakket kalv og flæsk – jeg bruger magert
1 æg
2 spsk. mel
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 dl. mælk
1 finthakket løg
200 g. æbler i små tern – renset vægt
1 pk. bacon – jeg har brugt 120 g. tørsaltet bacon
3 dl. øl
Rør kød, æg, mel, salt, peber, mælk og finthakket løg sammen.
Rør æbletern i.
Læg baconskiverne på et stykke bagepapir.
Læg farsen på, og form den som et “brød”.
Fold baconskiverne op om farsen.
Vend farsbrødet om, og læg det i et ovnfast fad. Hæld øl i fadet.
Sættes i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 50 minutter. Her hældes væden fra til sovs, og kødet sættes i ovnen i 10 minutter mere.
Til sovsen laves en opbagning af ca. 20 gram smør og 2-3 spsk. hvedemel.
Her tilsættes væden fra kødet sammen med 1 dl. piskefløde og mælk for resten, indtil sovsen har en passende konsistens.
Tilsæt madkulør, og kog sovsen godt igennem.
Smag til med salt og peber og en skefuld ribsgelé.
Pia skriver
hvor er det super du er på igen .du har så mange gode opskrifter.
KH Pia