En lille onsdags dessert hos os i dag 😉
Vi havde nem mad til aften i dag. Der var rester af kylling i karry i køleskabet, så der skulle kun koges ris. Så var der energi til at bikse en lille dessert sammen. Budding er nemt og rimelig hurtigt at lave. Det skal bare sætte sig på køl nogle timer, inden det serveres.
Ingredienser – 4 portioner
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt hvidt sukker
korn af 1 vaniljestang
3 spsk. maizena
½ l. sødmælk
3 æggeblommer
100 g. god mørk chokolade – jeg bruger Valrhona Manjari 64%
desuden bruges 2 dl. piskefløde ved servering
Rørsukker, vaniljekorn, maizena og 1 dl. sødmælk kommes i en skål og piskes sammen.
Æggeblommerne piskes i.
De resterende 4 dl. sødmælk bringes i kog i en gryde.
Hæld den kogende mælk i ægge/sukkerblandingen under piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og varm op under piskning.
Lad blandingen koge igennem under piskning i nogle få sekunder.
Rør chokoladen ud i den varme masse.
Hæld buddingen gennem en sigte.
Fordeles i 4 portionsglas.
Læg film helt ned på buddingen, og lad den sætte sig på køl i 4-5 timer inden servering.
Pynt buddingen med flødeskum ved servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.