I morgen-tv i dag, hørte jeg, at det er international chokoladedag i dag! Det skal da fejres med en skøn chokolade-opskrift.
Jeg har lavet en brownie med kokostop. Tung brownie med intens og lækker chokoladesmag. Jeg kommer espresso-pulver i min brownie. Det fremhæver chokoladesmagen, og får ikke kagen til at smage af kaffe, men du kan undlade det, hvis du ikke vil have det i.
Her i huset er vi ikke så tålmodige, når der kommer kage ud af ovnen, så jeg har skåret stykkerne af en lun kage 😉 Hvis du venter, til din brownie er helt kold, og evt. har været på køl, kan du skære helt skarpe stykker af den, og den bliver fast og sej i konsistensen. Det er i øvrigt en smagssag, om man bedst kan lide en brownie nybagt, eller når den har været på køl nogle timer. Jeg er mest til nybagt – og gerne lun 🙂
Ingredienser – 1 kage bagt i en form på 20 x 20 cm.
kagedej
200 g. mørk chokolade – Valrhona Manjari 64%
100 g. smør
3 æg
200 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
100 g. hvedemel
1 tsk. espresso pulver (rigtigt kaffepulver) – kan undlades
kokostop
200 g. kondenseret mælk (½ dåse)
75 g. kokosmel
Smelt chokolade og smør sammen. Jeg har brugt mikroovnen. Giv det 30 sekunder ad gangen ved medium effekt, og rør godt mellem hver gang. I min mikroovn er det smeltet sammen efter 3 x 30 sekunder. Du kan også smelte det sammen over vandbad. Det skal ikke være for varmt, når det røres i dejen.
Pisk æg, sukker og vanilje sammen med elpisker. Det skal ikke være for luftigt. Bare pisk det i ca. ½ minut.
Vend den afkølede chokoladeblanding i.
Bland mel med espresso pulver, og vend det i dejen.
Hæld dejen i en form på 20 x 20 cm. foret med bagepapir.
Rør kondenseret mælk og kokos sammen.
Fordel det over kagen. Det gøres nemmest ved at lægge det på i “klatter”.
Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i 35-40 minutter. Lad den køle ned i 10-15 minutter i formen, inden den løftes ud og køler helt af.
Server kagen nybagt, eller sæt den på køl nogle timer, eller til dagen efter. Så kan du skære fine skarpe stykker, og kagen bliver fast og sej i konsistensen.
Sandra skriver
Kan man bruge helt almindeligt kaffepulver? 🙂
Spisestuen skriver
Jeg kan simpelthen ikke huske, hvor fintmalet almindelig kaffe er, for vi drikker kapselkaffe her i familien, og espresso-kaffepulveret er helt fintmalet. Hvis din almindelige kaffe er helt fintmalet, kan du sagtens bruge det 🙂
Hilsen Lene