En helt enkelt kage, hvor jeg har brugt en pund-til-pund dej med vanilje, og så er der skønne Discovery æbler i og et drys kanelsukker.
Jeg har nydt et lunt stykke med en kop kaffe til, og det er ren fryd! Sød, blød og lækker kage med syrligt/søde æbler og et hint af kanel. Jeg er stor fan 🙂
Server den gerne med flødeskum eller creme fraiche – eller bare som den er til en kop kaffe eller te. Kagen smager skønt både lun og kold.
Opskriften her passer til en bradepande på 20 x 30 cm. Hvis du skal lave kage til mange, skulle den passe til ovnens bradepande, hvis du ganger opskriften med 3.
Ingredienser – 1 kage i en 20 x 30 cm. form
600 g. æbler (renset vægt – æblerne er skrællede og udkernede)
dej
250 g. stuetempereret smør
250 g. rørsukker – kan erstattes med almindeligt sukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
4 æg
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
kanelsukker
4 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
Æblerne skrælles og kernehusene fjernes. Skær dem i mindre stykker – eller både, hvis du synes 🙂
Kom smør, rørsukker og vaniljekorn i skålen til røremaskinen og sæt spaden i (du kan også bruge elpisker).
Rør ved medium/høj hastighed i ca. 5 minutter.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hver.
Bland mel med bagepulver, og rør det i dejen ved mindste hastighed. Rør kun kort til dejen er ensartet.
Kom ca. en tredjedel af dejen i en form på 20 x 30 cm. foret med bagepapir.
Fordel halvdelen af æblerne over dejen.
Drys det halve af kanelsukker blandingen over.
Fordel resten af dejen over æblerne, og glat den ud. Det er nemmest at lægge dejen på i mindre klatter, og så glatte ud.
Fordel resten af æblerne over dejen.
Drys det sidste kanelsukker over æblerne.
Bag kagen i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 1 time.
Køl kagen af i formen på en rist.
Birgit Hansen skriver
Suveræn kage jeg har bagt den med ananasæbler fra haven bare god
Bruger mange af dine opskrifter.
Spisestuen skriver
Det er jeg glad for at høre Birgit. Ananasæbler er også bare rigtig skønne 🙂
Hilsen Lene
jeannie skriver
Hej. Kagen lyder vildt lækker. tror du det han gå at rive æblerne? hilsen jeannie
Spisestuen skriver
Det kan jeg ikke lige forestille mig, hvordan bliver, men det er ikke noget i vejen for det som sådan, så det er bare at give det et forsøg 🙂
Hilsen Lene
Helle skriver
Kan kagen fryses? 😉
Spisestuen skriver
Det kan den 🙂
Randi Paarup Poulsen skriver
Er netop ved at bage den skønneste æblekage – Tak for opskriften Var dog mødt til at gange opskriften med 3 for at der kunne blive dej nok til en hel bradepande som passer til ovnen
Spisestuen skriver
Jeg kan godt se, det er for nærrigt kun at gange med 2. Jeg har lige regnet igen, og selvfølgelig skal den ganges med 3. Det er nu rettet i indlægget.
Tak for kommentaren.
Hilsen Lene
naja skriver
kan den bages dagen før den skal bruges og stadig lækker?
Lone skriver
Superlækker kage – også dagen efter! Det er dog mere end rigeligt at fordoble opskriften til ovnens bradepande!
Bitten skriver
Nu er det mig, der har den lækre bradepandekage i ovnen – og det dufter jo herligt! 😉 Men jeg gangede kun med 2 og så var min bradepande fyldt op, så det kommer jo også meget an på størrelsen af ovnen/bradepanden. 😉
Marianne skriver
Fantastisk lækker kage – Jeg har også bagt den med rabarber Uhm Det var også lækkert