Flere æbler 😉 Der er stadig Discovery æbler at få i frugtplantagen, og vi henter sådan ca. en gang om ugen. Der bliver spist rigtig mange, og en del ender også i bagværk 😉
I dag har vi fået æbletærte med mandellåg til dessert. Den er bare lækker – og så med en klat flødeskum til 🙂 Du kan også servere is eller creme fraiche til tærten.
Du kan fint erstatte æblerne med pærer. Ferskner kunne sikkert også være lækre.
Jeg skar et stykke af den varme æbletærte, så du kan se, hvordan den ser ud. Da jeg serverede den til dessert, var det med flødeskum til 😉
Ingredienser – 6 personer
ca. 700 g. æbler – renset vægt
dej
125 g. mandler
125 g. stuetempereret smør
125 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
75 g. hvedemel
2 æg
Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og de skæres i både – eller tern hvis du synes 🙂
Kom æblestykkerne i en smurt form.
Til dejen kommes mandlerne i foodprocessoren, og køres til de er finthakkede.
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Kom smør, rørsukker, vaniljekorn, mel og æg i.
Kør kort, til du har en ensartet dej.
Fordel dejen over æblerne i store klatter.
Bred dejen ud.
Bages i en 190 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 40 minutter.
Spis kagen lun eller ved stuetemperatur, og server flødeskum, is eller creme fraiche til.
Lena skriver
Bruger du mandler med”skræl”?eller skal de smuttes først?
Spisestuen skriver
Jeg bruger mandler med skræl 🙂