Discovery æblerne er i sæson, og det er mit yndlingsæble. Masser af smag i dem 🙂
Æblerne er revet groft, og kommet i sneglene med lidt remonce og fintrevet appelsinskal. Appelsinskallen giver en skøn smag sammen med æblerne.
Jeg har pyntet mine snegle med appelsinglasur.
Hyggeligt projekt på en mørk og regnfuld søndag – både at lave og spise 😉
Ingredienser – 12 styk
dej
2½ dl. lunt vand
25 g. gær
500 g. hvedemel
50 g. blødt smør
1 æg
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
fyld
50 g. blødt smør
75 g. brun farin
2 tsk. vaniljesukker
400 g. æbler (renset vægt)
fintrevet skal af 1 appelsin – øko eller ubehandlet
desuden bruges 1 æg + 2 spsk. mælk til pensling
glasur
100 g. flormelis
ca. 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
Kom alle ingredienser til dejen i skålen til røremaskinen, og ælt dejen godt – gerne i ca. 10 minutter.
Dejen hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Til fyldet røres blødt smør sammen med brun farin og vaniljesukker.
Æblerne skrælles og kernehusene fjernes. Der skal nu være 400 gram.
Riv æblerne groft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og drys også mel over dejen.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 50 cm.
Smør brun farin/smør massen ud over dejen i et tyndt lag.
Fordel de revne æbler over.
Riv appelsinskallen ud over æblerne.
Rul dejen sammen på den lange led, og skær den i 12 stykker.
Læg sneglene i en form på ca. 25 x 35 cm, og tryk dem lidt flade.
Sneglene efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter. Pensl sneglene med sammenpisket æg og mælk.
Bag sneglene i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i 20-22 minutter.
Lad sneglene køle af i 10-15 minutter i formen, inden de løftes over på en rist på bagepapiret og køler af.
Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en glasur, og kom det på sneglene. Jeg har kommet det i en sprøjtepose.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
De ser godt nok lækre ud de snegle. De revne æbler må da gøre, at sneglene bevarer deres fugtighed længere. De skal prøves når jeg er kommet hjem fra ferie hos datteren i England.
Hav det godt,
knus,
Helle Hollesen