Hvis du følger med her på bloggen, kan du næsten ikke undgå at vide, at jeg ikke er begejstret for hvid chokolade. Nu har jeg fået en Valrhona Dulcey chokolade i køkkenet. Den er hverken hvid eller mørk. Det er en blond chokolade, der har et kakaoindhold på 32%, og den smager karamelagtigt, sødt og blødt med et hint smørbagte småkager 🙂 Den kan min mund faktisk rigtig godt lide!
Jeg har lavet en creme med den, og brugt som topping på små muffins med hindbær. De syrlige hindbær giver bare perfekt modspil til den søde og fede creme 🙂
Vaniljestangen lå på bordet, da jeg havde sat de små muffins i ovnen – så ærgerligt – men de smager nu også skønt uden 😉
Hvis du hører til dem, der elsker hvid chokolade, kan du erstatte Dulcey chokoladen med en god hvid chokolade.
Der er også rigtig fine uden topping 🙂
Sådan ser Valrhona Dulcey ud 🙂 Jeg har købt den hos Emils Chokolade 🙂
Ingredienser – 24 styk
dej
75 g. smeltet smør
1 æg
100 g. yoghurt naturel
korn af 1 vaniljestang
150 g. hvedemel
100 g. rørsukker
1 tsk. bagepulver
24 pæne hindbær fra frost
Dulcey creme
125 g. Valrhona Dulcey
125 g. piskefløde
Du skal starte på Dulcey cremen i god tid, for den skal stå minimum 8 timer på køl – og gerne natten over.
Kom den grofthakkede chokolade i en skål.
Piskefløden varmes op til knap kogepunkt.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad den stå i 3-4 minutter.
Rør chokoladen ud i fløden med et piskeris.
Kom film over skålen og sæt den på køl.
Kom smeltet smør, æg, vaniljekorn og yoghurt i en skål og pisk det sammen.
Bland mel med rørsukker og bagepulver.
Kom melblandingen ned til de våde ingredienser.
Pisk dejen sammen ved lav hastighed. Pisk kun til dejen lige er ensartet.
Fordel dejen i 24 små muffinsforme.
Kom 1 hindbær i hver, og tryk det lidt ned i dejen.
Bag de små muffins i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 18 minutter. Hvis du bruger hindbær, der ikke har været på frost, er bagetiden kortere. Prik med en tandstik i en muffin. Når der ikke hænger dej ved, er de færdige.
Køl de små muffins af på en rist.
Pisk den nu køleskabskolde Dulcey creme kort igennem med en elpisker, så den bliver luftig og tykkere i det.
Kom cremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl.
Pynt kagerne.
Marianne skriver
Hej, hvor køber man sprøjteposen
Hilsen marianne
Spisestuen skriver
Jeg køber sprøjteposer i Inspiration 🙂
Jeannette skriver
Det ser godt nok lækkert ud. Jeg har desværre ingen små muffinforme. Man kan vel godt komme dem i almindelige? Hvormange tror du, der bliver til, og hvormange hindbær skal der i?
Spisestuen skriver
Hvis du laver dem i almindelig størrelse muffins, bliver der ca. 9 styk. Du skal så bruge 150 g. hindbær 🙂
Hilsen Lene