Jeg lavede Nutella i går, og det var en pænt stor portion, så det ene glas endte i en skøn is i dag.
Isen er lavet uden ismaskine. Min grundopskrift på is, som jeg ellers holder meget af, bruger jeg ikke for tiden, for der skal røres en del og håndteres gryder m.m. og det kan jeg ikke rigtig, når jeg er alene i køkkenet, men den her udgave med piskefløde og kondenseret mælk fungerer fint for mig, og den smager rigtig godt. Det bliver en super cremet og rigtig lækker is 🙂
Jeg kunne ikke beslutte mig for, om jeg ville servere isen på en marengsbund, eller om jeg ville kugle den op og servere marengskys ved siden af, så jeg har prøvet begge dele 😉 Jeg synes bedst om udgaven med marengsbunden. Den er blevet rigtig fin, og der er til 12 bunde marengs i opskriften. Hvis du ikke vil have marengs med kaffesmag, udelader du bare kaffepulveret.
Så her er en super lækker dessert til i aften, som er prøvesmagt og godkendt her i eftermiddag 😉 Så lækker smag der er i den nutellais, og det passer bare helt perfekt med mokkamarengs til 🙂
Ingredienser – til 12 portioner nutellais på marengsbund
nutellais – ca. 2 liter
½ liter piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
1 spsk. kakao
3 dl. Nutella
mokkamarengs
3 æggehvider
150 g. rørsukker
3 tsk. instant kaffepulver
Start med at lave isen.
Fløden piskes til blødt skum.
Kondenseret mælk piskes kort med vaniljekorn, kakao og Nutella.
Kom flødeskummet i, og vend ismassen sammen med en dejskraber eller med elpiskeren på lav hastighed.
Jeg har kommet en del af isen i hjerte-kageforme af silicone, for det synes jeg kunne se lidt festligt ud, når det en dag skal serveres til pandekager 😉 Resten er kommet i en fryseboks (rummer ca. 1 liter).
Isen fryser ned på 4-6 timer.
Til mokkamarengsen piskes æggehviderne næsten stive. Jeg har brugt røremaskinen med piskeindsats, men du kan også bruge elpisker.
Sukker og kaffepulver blandes og tilsættes æggehviderne under piskning med en skefuld ad gangen. Pisk nogle sekunder mellem hver skefuld, du tilsætter.
Når al sukkeret er tilsat, fortsætter du med at piske i ca. 10 minutter, til din marengsmasse er skinnende og blank.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt marengsbunde eller marengskys.
Jeg har bagt begge plader på en gang i ovnen i dag ved 100 grader varmluft i 2 timer. Så får du en marengs, der ikke er sej i midten.
Køl marengsene af på en rist.
Når de er kolde, opbevares de i en tætsluttende boks eller kagedåse.
Læg en kugle nutellais på marengsbundene ved servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.