Haps en lækker sandwich! 🙂
Nutellaen er hjemmelavet og lækker. Den er basis i en lækker og cremet is, der er lagt sammen med to tynde stykker chokoladekage. Ikke nogen dårlig kombi 🙂
Nutellaisen er lavet uden ismaskine. Den har et indlæg for sig selv, og det finder du HER. Her i indlægget lister jeg den lige kort op igen nederst.
Ingredienser- 16 styk
bunde
80 g. hvedemel
20 g. kakao
100 g. rørsukker
2 æg
100 g. smeltet smør
Nutellais
½ l. piskefløde
300 g. Nutella
1 dåse kondenseret mælk
korn af 1 vaniljestang
1 spsk. kakao
Til bundene kommes alle ingredienser i en skål og piskes sammen.
Massen bredes ud på en bageplade på 30 x 40 cm.
Bag bunden ved 180 grader almindelig ovn i 8-10 minutter.
Træk bunden over på en rist og køl den ned.
Den kolde bund deles i to.
Den ene halvdel lægges i et fad, der er beklædt med husholdningsfilm.
Iscremen fordeles over bunden. Der er fremgangsmåde til isen nederst i indlægget.
Den anden halvdel af kagebunden lægges over.
Dæk fadet med film og sæt det i fryseren i 6-8 timer. Gerne til dagen efter.
Tag isen op af formen og skær kanterne til.
Skær den ud i 16 stykker.
Pak stykkerne enkeltvis ind i mindre stykker bagepapir, eller læg dem i en fryseboks med låg.
Fremgangsmåde Nutellais.
Fløden piskes til blødt skum.
Kondenseret mælk piskes kort med vaniljekorn, kakao og Nutella.
Kom flødeskummet i, og vend ismassen sammen med en dejskraber eller med elpiskeren på lav hastighed.
Jette Sørensen skriver
troee du man kunne lave den md blendet jordbær
Spisestuen skriver
Ja, det tror jeg da 🙂
Så undlader du bare kakaoen i isen 😉
Ville også passe fint til bundene.
Hilsen Lene
Ene skriver
Hej Lene
Jeg har forelsket mig i denne opskrift og tænker den som en dessert i morgen. Jeg spekulerer dog lidt på, hvilken forskel det gør, at du bruger kondenseret mælk i stedet for de typiske is-ingredienser: æggeblommer og mælk – bliver den mere mousse-agtig end is…..kan den således opbevares på køl og ikke frost?
Mange hilsener
Ene
Spisestuen skriver
Jeg kan godt forstå, du er forelsket. Det er også en skøn isdessert 🙂
Den bliver ikke mousse-agtig, så den kan stå på køl.
En is af en kogt creme med æg og mælk skal køres på maskine, inden du kan komme den på bunden, og så er den er bare ikke så nem at have med at gøre til det her.
Ud over det, er jeg ikke vild med smagen af rå æg i is. Synes altid jeg kan smage, når der er æg i 🙂
Hilsen Lene