Skøn nøddesmag og lækker konsistens. Lavet af lækre råvarer, og så smager den som den “rigtige” – bare knap så sødt – og meget mere lækkert!
Hvis jeg en sjælden gang har haft Nutella i huset, så kan jeg bedst lide det på rugbrød. Måske det er mig, der er mærkelig 😉
I dag har jeg spist det på det grovbrød af ølandshvede, som jeg lavede i forgårs. Det kan på det varmeste anbefales til at smøre sin Nutella på, og brødet er stadig saftigt og lækkert her to dage efter, det er bagt.
Jeg har brugt dampede Piemonte hasselnødder, som jeg køber hos yndlings nøddepusheren Nøddebazaren 🙂 Hvis du ikke har dem i skabet, kan du riste almindelige hasselnødder i en 200 grader varm ovn i 5-10 minutter, og nulre skallen af dem i et viskestykke bagefter.
Jeg overvejede at give det et strejf af kaffe, men gjorde det ikke i dag. Det skal jeg prøve næste gang. Jeg tænker 1-2 teskeer instant kaffepulver ville være godt.
Ingredienser – ca. 6½ dl. færdig Nutella
250 g. dampede Piemonte hasselnødder
100 g. grofthakket god mørk chokolade 70%
100 g. brun farin
75 g. blødt smør
1 dl. kogende vand
evt. 1-2 teskeer instant kaffepulver
Kom hasselnødderne i foodprocessoren og kør til en fin og glat masse.
Kom resten af ingredienserne i.
Kør i ca. 1 minut mere.
Kom Nutellaen på rengjorte og skoldede glas.
Jeg er ikke sikker på, at det er nødvendigt at opbevare det i køleskab – bare det opbevares mørkt – men jeg kommer det i køleskabet. Jeg tænker, at det har en holdbarhed på 1-2 uger.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.