Drømmekage møder snegl… og bliver til en kokossnegl 🙂 Og det er ikke noget dårligt møde, skulle jeg hilse og sige. Chefen er glad 🙂 og jeg er glad for, at den idé, der poppede op i mit hoved den anden nat, viser sig at være en succes.
Dejen er fløjlsblød, sød og med vanilje, med fyld af brun farin, smør og kokos – lidt karamelagtigt – og glasur lavet af flormelis og earl grey te. Det er bare blevet en skøn kage!
Ingredienser – 16 styk
dejen
2½ dl. lunt vand
25 g. gær
1 æg
75 g. sukker
½ tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
75 g. blødt smør
500 g. hvedemel
fyldet
150 g. blødt smør
200 g. brun farin
2 tsk. vaniljesukker
100 g. kokosmel
glasuren
150 g. flormelis
ca. 2 spsk. stærk earl grey te – brygget af 1 dl. kogende vand og 1 tebrev
Til dejen kommes alle ingredienser i røremaskinen, og dejen æltes godt i ca. 10 minutter. Det er en meget blød dej, og det skal det være 🙂
Dejen hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Til fyldet røres smør, brun farin og vaniljesukker sammen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Drys også mel over dejen. Dejen skal endelig ikke æltes på nuværende tidspunkt, for så er den ikke til at rulle ud 🙂
Rul dejen ud i et rektangel på ca. 40 x 50 cm.
Smør smør/brun farin blandingen på.
Drys kokos ud over.
Rul dejen sammen på den lange led.
Skær dejen ud i 16 stykker, og læg dem på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 210 grader almindelig ovn i 12-15 minutter.
Træk sneglene på bagepapiret over på en rist, og lad dem køle af.
Til glasuren røres flormelis sammen med den færdigbryggede te. Kommes i en sprøjtepose, og sprøjtes på sneglene.
Piskeriset skriver
Det lyder sindssygt godt! Mmm 🙂
Det kan være, jeg skal prøve dem på et tidspunkt.
lone jakobsen skriver
Har lige taget dem ud af ovnen, dufter helt vildt godt
Vivi Nielsen skriver
Hejsa
Tænker om den kan stå i køleskabet natten over og bages om morgenen ligesom kanelsneglene?
Spisestuen skriver
Det kan de sagtens 🙂
Anne skriver
Kan man evt fryse dem rå og så tage den direkte fra fryseren og bage?
Spisestuen skriver
Du kan sagtens fryse dem rå. Så tager du dem bare ud af fryseren og lader dem stå på bordet, mens ovnen varmer op.
Hilsen Lene
Nicoline skriver
Hej hvorlænge kan de holde sig uden at blive tørre??
Spisestuen skriver
Det ved jeg faktisk ikke, for vi spiste en del, den dag de var bagt, og resten frøs jeg ned, men de bliver ikke sådan lige tørre.
Dem, der havde været på frost, tøede jeg på køkkenbordet og så kom de lige 5 minutter i ovnen. De var som nybagte 🙂
Hilsen Lene