Jeg laver græsk farsbrød af hakket magert oksekød. Hvis det skal være “rigtigt”, skal det nok være hakket lammekød, men det er jeg ikke vild med. Du kan sagtens erstatte oksekødet med lam. Det passer krydringen også fint til 🙂
Farsbrødet er krydret med persille, revet citronskal, hvidløg og rosmarin, og så er der tern af fetaost i. Det giver masser af skøn smag til farsbrødet. Kartoflerne er krydret med oregano, og har fået citronsaft både før og efter, de har været i ovnen. Citron gør bare noget rigtig godt – også for kartofler 😉
Her er overskyet til aften, og det er også ved at være lidt tidligt mørkt udenfor, så der var ikke meget lys ved køkkenvinduet til at tage billeder i, men det kan vist lige gå 😉
Ingredienser – 3 personer
farsbrød
500 g. hakket magert oksekød
1 æg
1 dl. sødmælk
2 spsk. hvedemel
fintrevet skal af ½ citron – økologisk
2 fed finthakket hvidløg
1 bdt. grofthakket persille
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 tsk. tørret rosmarin
100 g. fetaost skåret i tern
citronkartofler
600 g. små kartofler
½ dl. olivenolie
saft af 1 citron
salt og oregano til drys
tzatziki
1 agurk
200 g. græsk yoghurt 10% – den med 2% fungerer også fint
½-1 fed presset hvidløg
friskkværnet peber
Til farsbrødet røres alle ingredienser på nær fetaosten sammen.
Fetaosten røres forsigtigt i til sidst.
Læg farsen i den ene side på en bageplade, og form den som et “brød”.
Kartoflerne skæres over i to og vendes godt rundt med olivenolie og saft af ½ citron (resten af citronsaften dryppes over kartoflerne, når de kommer ud af ovnen).
Hæld kartoflerne ud på bagepladen ved siden af farsbrødet, og drys dem med salt og oregano.
Sæt pladen i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i 1 time.
Dryp kartoflerne med det sidste citronsaft, lige når de er kommet ud af ovnen.
Mens farsbrød og kartofler er i ovnen, laves tzatziki.
Agurken rives groft.
Græsk yoghurt røres sammen med presset hvidløg og peber. Jeg bruger ½ fed hvidløg, for jeg kan bedst lide, når smagen af hvidløg ikke er for dominerende, men kom endelig mere i, hvis du godt kan lide en kraftigere smag af hvidløg.
Tryk væden af den revne agurk i et rent viskestykke, og rør det sammen med yoghurten.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.