Med mellemrum bliver jeg spurgt, om jeg har en opskrift på giftkage. Det har jeg så nu 😉 Det er blevet en mazarinkage-agtig og lækker bradepandekage, der vil vække lykke til enhver børnefødselsdag 🙂
Den “traditionelle” giftkage er grøn, og så er der mandelessens i. Jeg har undladt mandelessensen, og hittet noget marcipan fra fryseren i stedet for 😉 Den der syntetiske smag af mandelessens er jeg ikke vild med, men hvis du godt kan lide det, så kom det endelig i – ca. 1 spsk.
Jeg har valgt at lave kagen i forskellige farver. Du kan lave kagen i en enkelt farve – eller så mange forskellige farver, som du har lyst til. Jeg bruger pastafarver til at farve dejen med, for det kan jeg bedst lide at bruge. Det giver de flotteste farver – synes jeg – og ændrer ikke konsistensen på dejen, men du kan godt bruge almindelig frugtfarve.
Ingredienser – 1 kage bagt i en form på ca. 20 x 30 cm.
kagen
200 g. stuetempereret smør
250 g. rørsukker – kan erstattes med almindeligt sukker
korn af 1 vaniljestang
150 g. marcipan
4 æg
250 g. hvedemel
1 spsk. bagepulver
200 g. yoghurt naturel
evt. 1 spsk. mandelessens
pastafarve
glasur
200 g. flormelis
2 spsk. kakao
ca. 3 spsk. vand
Jeg har brugt røremaskinen med gummispaden til at røre dejen sammen med. Du kan også bruge en elpisker.
Riv marcipanen på et groft rivejern.
Kom smør, rørsukker og vanilje i skålen, og rør ved høj hastighed i ca. 5 minutter, til det er blødt og luftigt.
Rør marcipanen i.
Rør æggene i ét ad gangen, og rør godt mellem hver ved medium hastighed.
Bland hvedemel og bagepulver sammen, og rør det i dejen ved lav hastighed skiftevis med yoghurt.
Her er de farver jeg har brugt – og en mindre skål til hver farve dej.
Del dejen i 6 lige store portioner.
Rør de ønskede farver i dejen. Jeg tager farven med en tandstik (ny tandstik hver gang du dypper i farven), så risikerer jeg ikke at få for meget i 😉
Kom dejen i en form på ca. 20 x 30 cm. foret med bagepapir. Kom dejen i formen med 2 spiseskeer i store klatter.
Du skal ikke glatte dejen ud, det klarer den selv i ovnen.
Kagen bages i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 35 minutter.
Lad kagen afkøle i ca. 20 minutter i formen, inden den løftes ud af formen og afkøler på en rist.
Til glasuren røres alle ingredienser sammen, og glasuren bredes ud over den kolde kage.
Skær kagen ud 🙂
Mette skriver
Den ser lækker ud. Hvis jeg gerne vil lave den i en chokoladeudgave hvad skal jeg så undlade og tilføje??
Spisestuen skriver
Du kunne prøve at erstatte 50 gram af hvedemelet med kakao, er mit umiddelbare gæt.
Hvis du er på udkig efter en lækker chokoladekage, kan jeg kraftigt anbefale den ultimative chokoladekage:
http://spisestuen.dk/2015/04/den-ultimative-chokoladekage/
Hilsen Lene
Letten skriver
Din kage ser lækker og spændende ud. Jeg har dog et helt andet spørgsmål. Har du noget imod at evt. Lave et indlæg om din nye ovn? Du har før skrevet lidt om din maskinpark min ovn er stået af, og er i vildrede med hensyn til hvad jeg skal vælge af nyt. Hvilke kriterier er du gået efter? Jeg tænker mere på udseende. Pop op knapper og timer. Men vil da også gerne have en effektiv ovn.
Spisestuen skriver
Jeg har det stående på listen 😉
Men det er en Bosch ovn: Bosch HBG633CS1S, og jeg fandt den på tilbud hos WhiteAway.com til 3.999,-
Jeg er gået efter en ovn, der ligner mit komfur.
Pop-up knapper er jeg ikke fan af, så jeg har valgt en med touch, og det fungerer rigtig godt, når man lige vænner sig til det.
Jeg fravalgte en med stege- og bageautomatik, for det får jeg ikke brugt alligevel, så det er der ingen grund til at give penge for.
Den har indbygget stegetermometer, og så har den lynopvarmning, så du kan have en 180 grader varm ovn på under 5 minutter, og det er altså ret fedt! Timer med automatisk sluk af ovn og minutur har den også 🙂
Ellers har den de forskellige ovnfunktioner med over/under-varme, varmluft, varmluft med intervalgrill osv. som den skal have
En pyrolyseovn tør jeg ikke have i mit køkken – suk, en kylling jeg er 😀 – for den bliver jo vildt varm!
Lige kort om min nye ovn, som jeg er helt vildt glad for! 🙂
Hilsen Lene
Letten skriver
Tusind tak. Touch knapper er også en mulighed. Jeg kan bare ikke lide knapper der “stritter” du har givet mig noget at tænke over. Må lige gennemgå hvad jeg har “behov” for.
Ummahan skriver
Hej
Jeg kunne godt tænke mig at høre om man kan bruge noget andet end marcipan. Jeg har tænkt mig at lave den til en der ikke kan tåle marcipan.
Spisestuen skriver
Du kan undlade marcipanen og evt. tilsætte dejen 1-2 spsk. mandelessens.
Hilsen Lene
Ummahan skriver
Hun kan desværre ikke tåle mandler / nødder.
Hvis marcipanen udelades vil kagen så stadig blive svampet i det?
Spisestuen skriver
Det bliver stadig en god kage uden marcipanen.
Jeg tror ikke, der er mandler i mandelessens. Prøv at kigge på flasken i supermarkedet, men ellers undlader du det bare.
Hilsen Lene
Gitte skriver
Jeg bagte den i torsdags og havde den med på job fredag.
Alle syntes den var god, og den blev bare rost.
Hilsen Gitte
Spisestuen skriver
Det er jeg rigtig glad for at høre Gitte.
Hilsen Lene
Julie Andersen skriver
Hvordan opbevarede du den???
Så den ikke blev tør :-))))
Spisestuen skriver
Den skal bare stå dækket til på køkkenbordet 🙂
Birgit søndergaard skriver
Ser lækker ud Hvor køber man pasta farver ??
Spisestuen skriver
Jeg har købt dem hos bagetid.dk, men du kan også finde dem i Kop & Kande 🙂
Hilsen Lene
Bente Lambertsen skriver
Jeg har også set pastafarver i Bilka
Bente Lambertsen skriver
Jeg skal i øvrigt prøve kagen af som “giftkage” på lørdag når jeg holder Halloween-party for mit barnebarn og hendes veninder.
Mette skriver
Skøn kage. Tak for ideen. Jeg bagte den til min datters klasse og alle var begejstrede. Jeg lavede grøn glasur til toppen og det gav kagen et ekstra pif som jeg synes passede godt til overraskelsen når kagen blev skåret ud.
Mette skriver
Hej Lene
Bagte kagen for 14 dage siden. Den var super super god og et kæmpe hit i min søns klasse.
Men….. Min dej var noget tyndere end din,så da jeg skulle komme de farvede klatter i formen flød det meget ud
Nu vil jeg bage den igen i morgen. Men vil lige høre dig,om jeg evt skal tilsætte lidt mere mel….eller har du et andet forslag ?
Vh Mette
Spisestuen skriver
Hej Mette 🙂
Det er svært at sige, hvorfor den blev tyndere, men der sker i hvert fald ikke noget ved at putte lidt mere mel i, så den bliver lidt tykkere i konsistensen, eller du kan nøjes med den halve mængde yoghurt 🙂
Hilsen Lene
Lisbeth Krogh skriver
Hej Lene
Din kage ser bare flot ud. Vil prøve at bage den til min søns børnehave. Det yoghurt du putter i, er det ikke bare yoghurt naturel ?
Hilsen Lisbeth
Spisestuen skriver
Mange tak Lisbeth 🙂 og jo, det er naturel yoghurt. Det tilføjer jeg lige i opskriften, for det skulle der jo stå.
Hilsen Lene
Lisbeth skriver
Hej Lene,
Er det ikke ok at bruge usaltet smør eller skal der helst lidt salt i ?
Hilsen Lisbeth
Spisestuen skriver
Usaltet smør er fint at bruge. Jeg kommer sjældent salt i mine kager, og i denne tror jeg ikke, det er nødvendigt.
Hilsen Lene
Mette skriver
Kan man bruge noget andet end yoghurt …. altså erstatte yoghurten med noget andet ?
Maia Dalby skriver
du kan evt kun putte halvdelen af yoghurten i 🙂
Dea skriver
Hvordan er bagetiden hvis den laves i et ildfastfad? 🙂
Lee missa skriver
Hej kan man bruge A38 natural istedet for yougurt?
Heidi skriver
Hvordan får du din kage så flot høj? Nu har vi bagt den 2 gange, og den bliver max 2 cm høj?!
Maja skriver
Kan man bruge skyr istedet
Louise skriver
Hejsa. Tror du at opskriften fungerer til muffins? Og hvis ja, har du så et bud på ovngrader og bagetid? På forhånd tak. Mange hilsner Louise
Anita skriver
Hej i stedet for youghurt kan jeg bruge kærnemælk
Rikke skriver
Hej. Kan den fryses?
Deepa Skibby skriver
Hej.
Kan kagen fryses?
Katrine skriver
Hej
Sikke en skøn kage. Jeg har en datter med mælkeallergi.
Tror du man kan erstatte med naturlis produkter og stadig opnå samme resultat?
Anita skriver
Den ser så spændende ud☺️
Hvis jeg skal lave kagen til en hel klasse i en bradepande, skal opskriften så bare fordobles ? Og hvor langtid i ovnen?
Vh. Anita