Skøn aftensmad hos os i dag 🙂
Fiskefrikadeller serveret med broccolimos og lyndampet spidskål med persille, citron og cashewnødder. Det er mad med god næring og rigtig god energi 🙂 og så er det også rigtig hurtig mad 😉
Foodprocessoren har rørt farsen til fiskefrikadeller på ingen tid. Den er uundværlig i mit køkken 🙂
Jeg er så småt begyndt at glæde mig til frokost i morgen, for selvom fiskefrikadeller er skønne, når de er varme, er jeg næsten endnu mere vild med dem kolde 😉
Ingredienser – 2-3 personer
fiskefrikadeller – 10 styk
400 g. fersk torsk
½ løg
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 tsk. salt og friskkværnet peber
broccolimos
1 stort broccoli
2-3 spsk. flødeost
salt og friskkværnet peber
dampet spidskål
½ spidskål
1 stor potte persille
25 g. smør
saft af 1 citron
1 håndfuld cashewnødder
Til fiskefrikadellerne skæres torsken i store tern og løg i kvarte.
Kom begge dele i foodprocessoren sammen med salt, og kør til det er hakket. Tager kun 20-30 sekunder.
Kom æg, hvedemel og peber i, og kør til farsen er sammenhængende.
Fiskefrikadellerne steges i 5-7 minutter på hver side i rigeligt smør med et skvæt olivenolie 🙂
Broccolien renses, og hovederne og det pæneste af stilken skæres groft ud og kommes i koldt vand i en gryde.
Bringes i kog, og koger i 3-5 minutter under låg.
Vandet hældes fra, og broccolien får en tur med stavblenderen.
Kom flødeost i, og smag mosen til med salt og peber.
Spidskålen skæres i strimler, og persillen hakkes groft.
Smelt smørret i en gryde. Det skal ikke brune.
Kom kålen i og rør rundt et par minutter.
Kom persille, citronsaft og cashewnødder i, og damp det hele under jævnlig omrøring i et par minutter.
Lena skriver
Lyder lækkert det skal prøves