“Småkage kage” i den lækre udgave! Ikke en tyk og tør ting, men en mega stor småkage, der er sprød udenpå og blød/sej indeni 🙂
Server den lun eller ved stuetemperatur – og gerne med is. Jeg havde regnbueis i fryseren, så det har jeg serveret til.
Det er bare den lækreste chokolade cookie med chokoladestykker og ristede hasselnødder. Jeg køber lækre dampede Piemonte hasselnødder hos Nøddebazaren. Hvis du ikke har dem i skabet, kan du lave dine egne ved at riste almindelige hasselnødder i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 5-10 minutter, og nulre skallen af dem i et viskestykke bagefter. Du kan erstatte hasselnødderne med andre nødder eller mandler.
Ingredienser – 1 kage bagt i en 26 cm. springform
100 g. blødt smør
150 g. brun farin
1 æg
125 g. hvedemel
15 g. kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. fint salt
50 g. grofthakket mørk chokolade 70%
50 g. grofthakkede ristede hasselnødder
Jeg har brugt røremaskinen med gummispaden til at røre dejen sammen med. Du kan også bruge elpisker eller en grydeske til at røre dejen sammen med.
Rør smør og brun farin sammen.
Rør ægget i.
Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og salt og rør det i.
Rør chokolade og nødder i til sidst.
Fordel dejen i en springform på 26 cm. med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i 20-25 minutter.
Befri kagen for springformen, og lad den køle af på bagepapiret på en rist.
Server kagen lun eller ved stuetemperatur.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.